RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кононенко зібрався судитися з "Радіо Свобода" через розслідування журналістів "Схем"

У діючого глави держави Петра Порошенка розслідування програми "Схеми" назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на "Радіо Свобода".

Про це сказав спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу у п'ятницю, де також були присутні адвокат Грем Аткінс та перекладач.



"Ми цінуємо роботу журналістів, особливо журналістів-розслідувачів, але ми не вважаємо себе клінічними ідіотами, коли за два дні до виборів з'являються подібні розслідування, що не є якоюсь випадковістю або збігом обставин", - заявив Медведєв.

За його словами, розслідування програми "Схеми", опубліковане напередодні - це брудна передвиборча технологія і "чорний" піар, як "всі розслідування останніх часів".

"Особливо, коли за розслідування видається банальний злив інформації від одного із правоохоронних органів. Та ще і щодо несвіжої, кількарічної давнини справи. Наскільки я знаю, на сленгу правоохоронних органів такі справи називаються "висяками"", - зазначив представник штабу.

Медведєв повідомив, що найближчий соратник Порошенка Ігор Кононенко, якого згадували у розслідуванні, має намір подати позов до суду на "Радіо Свобода"

"Він вважає поширену інформацію недостовірною, а також виготовленою з грубим порушенням журналістських стандартів. Відповідно він прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на "Радіо Свобода", - розповів радник президента.

"Хотів би наголосити, що цей позов буде не до українського суду, а до закордонного суду. І, наскільки мені відомо, Кононенко мав певну розмову з Гремом Аткінсом і Грем погодився представляти його інтереси і організації цього судового позову", - додав він.

У свою чергу британский адвокат, який також був присутній на брифінгу, підтвердив, що мав розмову з Кононенком і погодився представляти його інтереси.

Він зазначив, що має багато досвіду у сфері звинувачень у дезінформації у політичних справах і планує зібрати потужну команду юристів у Великій Британії для того, щоб відновити репутацію Кононенка у цій справі.

Нагадаємо, 28 березня журналісти програми "Схеми" опублікували записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів та найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про причетність останнього до афер в енергетиці.

Підозрюваний у розкраданні коштів в енергетиці екс-депутат і бізнесмен Дмитро Крючков стверджує, що найближче оточення президента Петра Порошенко курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.

Раніше британська Телерадіомовна Корпорація BBC вибачилась і погодилася виплатити відшкодування президентові України Петру Порошенку за матеріал про те, що сторона Порошенка заплатила за його зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

8 лютого видання PressGazette повідомило, що суд у Лондоні в ході попереднього слухання справи визнав однобоким матеріал ВВС, в якому йшлося про те, що посередники українського президента Петра Порошенка заплатили щонайменше 400 тисяч доларів за першу зустріч з американським колегою Дональдом Трампом.

Президент Петро Порошенко подав позов проти ВВС за наклеп через цей матеріал і виграв суд.
Редактор: Юрій Коверзнєв
29-03-2019, 17:19
Коментарів 0 Переглядів 659

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.