RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Продукти в морозилці: як зберігати, щоб не отруїтися


М'ясо і риба, овочі і фрукти, сир і навіть ... хліб. У морозильних камерах українці зберігають різні продукти.

Разом з тим експерти попереджають: їжа псується навіть при низьких температурах і тоді отруєння не уникнути. Як же розпізнати зіпсований продукт пише ukr.segodnya.ua.



Фахівці кажуть – овочі і фрукти в морозилці можна зберігати не більше року. М'ясо і рибу – тільки місяць. Особливо обережним слід бути з морепродуктами. Адже навіть після термічної обробки зіпсована їжа вкрай небезпечна.

Найкраще в морозилці зберігаються ягоди, фрукти, овочі, сир, масло та інші жирні продукти. А от не варто морозити алкоголь, газовані напої, яйця, картоплю і всі продукти, які містять багато води.

Обережним треба бути і з напівфабрикатами. Їх слід зберігати не більше місяця. Олена Сидоренко, експерт з якості та безпеки харчових продуктів, каже: в магазинах часто заморожують вже зіпсовану продукцію. Товари, упаковані і заморожені в самому магазині, експерт також купувати не радить.

І пам'ятайте – чим довше ви морозите продукти, тим менш корисними, а часто навіть небезпечними вони стають. Крім цього, фахівці кажуть, що головний ворог заморожених продуктів – розморожування.

Повторно заморожувати розморожені фрукти-овочі не можна: так вони втрачають свої властивості (при розморожуванні корисні речовини йдуть в сік) і ризикують "поселити" в собі парочку бактерій.
29-03-2019, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 711

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.