М'ясо і риба, овочі і фрукти, сир і навіть ... хліб. У морозильних камерах українці зберігають різні продукти.
Разом з тим експерти попереджають: їжа псується навіть при низьких температурах і тоді отруєння не уникнути. Як же розпізнати зіпсований продукт пише ukr.segodnya.ua.
Фахівці кажуть – овочі і фрукти в морозилці можна зберігати не більше року. М'ясо і рибу – тільки місяць. Особливо обережним слід бути з морепродуктами. Адже навіть після термічної обробки зіпсована їжа вкрай небезпечна.
Найкраще в морозилці зберігаються ягоди, фрукти, овочі, сир, масло та інші жирні продукти. А от не варто морозити алкоголь, газовані напої, яйця, картоплю і всі продукти, які містять багато води.
Обережним треба бути і з напівфабрикатами. Їх слід зберігати не більше місяця. Олена Сидоренко, експерт з якості та безпеки харчових продуктів, каже: в магазинах часто заморожують вже зіпсовану продукцію. Товари, упаковані і заморожені в самому магазині, експерт також купувати не радить.
І пам'ятайте – чим довше ви морозите продукти, тим менш корисними, а часто навіть небезпечними вони стають. Крім цього, фахівці кажуть, що головний ворог заморожених продуктів – розморожування.
Повторно заморожувати розморожені фрукти-овочі не можна: так вони втрачають свої властивості (при розморожуванні корисні речовини йдуть в сік) і ризикують "поселити" в собі парочку бактерій.
29-03-2019, 00:30
0
1 543