Здавалося б, кому як не українцям знати все про екстремальні поєднання продуктів: наш улюблений борщ і "майонезні" салати із вражаючою кількістю інгредієнтів зазвичай шокують іноземців. Але часом світові кулінари пропонують настільки екзотичні комбінації, що повірити в їхній вишуканий смак просто неможливо. Втім, ми вирішили ризикнути – і залишилися задоволені. Спробуйте теж трохи розширити свої гастрономічні горизонти.
Фруктовий салат та перець чилі
Посипані цукром або заправлені йогуртом шматочки фруктів – занадто нудно. Мексиканці додають до такого салату мелений перець чилі та лимонний сік. Секрет у тому, що капсаїцин, на який багатий гострий перець, справді підсилює смак фруктів. Уже не десерт, але корисно.
Диня та шинкаТрадиційна італійська закуска до вина. Гості будуть приємно здивовані.
Кава та вершкове маслоЯкщо кофеїн вас не бадьорить, підсильте його дію вершковим маслом. Дейв Атсон, автор незвичайного рецепта, надихався традиційним тибетським напоєм тсампу – чаєм з маслом із молока яка. Через любов до кави і за браком яка, ключові інгредієнти Дейв замінив. Вийшло ще смачніше – наче вершковий лате.
Арахісова паста та помідорНе бійтеся використовувати горіхові пасти під час приготування основних страв. Соус на основі арахісової пасти добре відтіняє смак м'яса і може стати чудовою заправкою для салату.
Попкорн та молокоХто сказав, що попкорн можна їсти тільки в кінозалі? Ніхто. Тому заливаємо молоком і насолоджуємося альтернативою кукурудзяним пластівцям до сніданку. Краще солодкий або з нейтральним смаком, але тут вже все залежить від того, наскільки ви авантюрна людина.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
26-03-2019, 01:19
0
965