RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Великий піст 2019: три рецепти рагу з овочів

Великий піст 2019: три рецепти рагу з овочів


Великий піст 2019 пройде з 11 березня по 27 квітня. У цей час прийнято харчуватися крупами, бобовими та овочами.

ukr.segodnya.ua поділився кращими рецептами овочевих рагу, які можна приготувати в мультиварці, духовці і на сковороді.



Овочеве рагу в мультиварці

Складові:

600 г картоплі
500 г білокачанної капусти
400 г баклажанів
150 г помідорів
150 г моркви
100 г ріпчастої цибулі
50 г рослинної олії
2-3 зубчики часнику
200 мл води
сіль
спеції
зелень

Рецепт приготування:

Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.

Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.

Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.

Скласти всі інгредієнти в чашу мультиварки. Додати олію, сіль і спеції. Перемішати.

Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.

Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.

Соте з овочів у духовці


Складові:

2 баклажани або цукіні
2 помідори
2 солодких перці
2 моркви
3 цибулі-шалот
2-3 зубчики часнику
сіль перець
зелень – для подачі
2-3 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. цукру
1 ст.л. оцту

Рецепт приготування:

Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.

Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).

Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.

Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.

Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.

Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукккіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 С.

Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, морква і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.

Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.

В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.

Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.

Швидкий рататуй на сковороді


Складові:

2 ст.л. оливкової олії
1 червоний болгарський перець
1 жовтий болгарський перець
2 зубчики часнику
1 баклажан
2 цукіні
1 ст.л. червоного винного оцту
6 маленьких помідорів
1/4 склянки води
сіль
цукор
мелений перець
2 гілочки базиліка

Рецепт приготування:

Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.

Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.

Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.

Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.

Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.
14-03-2019, 00:10
Коментарів 0 Переглядів 1 361


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.