Великий піст 2019: три рецепти рагу з овочів

новини / Новини України
1 392
0
Великий піст 2019: три рецепти рагу з овочів


Великий піст 2019 пройде з 11 березня по 27 квітня. У цей час прийнято харчуватися крупами, бобовими та овочами.

ukr.segodnya.ua поділився кращими рецептами овочевих рагу, які можна приготувати в мультиварці, духовці і на сковороді.



Овочеве рагу в мультиварці

Складові:

600 г картоплі
500 г білокачанної капусти
400 г баклажанів
150 г помідорів
150 г моркви
100 г ріпчастої цибулі
50 г рослинної олії
2-3 зубчики часнику
200 мл води
сіль
спеції
зелень

Рецепт приготування:

Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.

Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.

Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.

Скласти всі інгредієнти в чашу мультиварки. Додати олію, сіль і спеції. Перемішати.

Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.

Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.

Соте з овочів у духовці


Складові:

2 баклажани або цукіні
2 помідори
2 солодких перці
2 моркви
3 цибулі-шалот
2-3 зубчики часнику
сіль перець
зелень – для подачі
2-3 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. цукру
1 ст.л. оцту

Рецепт приготування:

Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.

Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).

Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.

Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.

Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.

Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукккіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 С.

Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, морква і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.

Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.

В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.

Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.

Швидкий рататуй на сковороді


Складові:

2 ст.л. оливкової олії
1 червоний болгарський перець
1 жовтий болгарський перець
2 зубчики часнику
1 баклажан
2 цукіні
1 ст.л. червоного винного оцту
6 маленьких помідорів
1/4 склянки води
сіль
цукор
мелений перець
2 гілочки базиліка

Рецепт приготування:

Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.

Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.

Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.

Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.

Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм