Великий піст 2019 пройде з 11 березня по 27 квітня. У цей час прийнято харчуватися крупами, бобовими та овочами.
ukr.segodnya.ua поділився кращими рецептами овочевих рагу, які можна приготувати в мультиварці, духовці і на сковороді.
Овочеве рагу в мультиварціСкладові:
600 г картоплі
500 г білокачанної капусти
400 г баклажанів
150 г помідорів
150 г моркви
100 г ріпчастої цибулі
50 г рослинної олії
2-3 зубчики часнику
200 мл води
сіль
спеції
зелень
Рецепт приготування:
Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.
Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.
Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.
Скласти всі інгредієнти в чашу мультиварки. Додати олію, сіль і спеції. Перемішати.
Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.
Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.
Соте з овочів у духовціСкладові:
2 баклажани або цукіні
2 помідори
2 солодких перці
2 моркви
3 цибулі-шалот
2-3 зубчики часнику
сіль перець
зелень – для подачі
2-3 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. цукру
1 ст.л. оцту
Рецепт приготування:
Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.
Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).
Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.
Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.
Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.
Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукккіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 С.
Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, морква і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.
Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.
В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.
Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.
Швидкий рататуй на сковородіСкладові:
2 ст.л. оливкової олії
1 червоний болгарський перець
1 жовтий болгарський перець
2 зубчики часнику
1 баклажан
2 цукіні
1 ст.л. червоного винного оцту
6 маленьких помідорів
1/4 склянки води
сіль
цукор
мелений перець
2 гілочки базиліка
Рецепт приготування:
Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.
Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.
Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.
Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.
14-03-2019, 00:10
0
1 361