RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Великий піст 2019: три рецепти рагу з овочів


Великий піст 2019 пройде з 11 березня по 27 квітня. У цей час прийнято харчуватися крупами, бобовими та овочами.

ukr.segodnya.ua поділився кращими рецептами овочевих рагу, які можна приготувати в мультиварці, духовці і на сковороді.



Овочеве рагу в мультиварці

Складові:

600 г картоплі
500 г білокачанної капусти
400 г баклажанів
150 г помідорів
150 г моркви
100 г ріпчастої цибулі
50 г рослинної олії
2-3 зубчики часнику
200 мл води
сіль
спеції
зелень

Рецепт приготування:

Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.

Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.

Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.

Скласти всі інгредієнти в чашу мультиварки. Додати олію, сіль і спеції. Перемішати.

Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.

Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.

Соте з овочів у духовці


Складові:

2 баклажани або цукіні
2 помідори
2 солодких перці
2 моркви
3 цибулі-шалот
2-3 зубчики часнику
сіль перець
зелень – для подачі
2-3 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. цукру
1 ст.л. оцту

Рецепт приготування:

Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.

Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).

Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.

Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.

Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.

Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукккіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 С.

Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, морква і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.

Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.

В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.

Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.

Швидкий рататуй на сковороді


Складові:

2 ст.л. оливкової олії
1 червоний болгарський перець
1 жовтий болгарський перець
2 зубчики часнику
1 баклажан
2 цукіні
1 ст.л. червоного винного оцту
6 маленьких помідорів
1/4 склянки води
сіль
цукор
мелений перець
2 гілочки базиліка

Рецепт приготування:

Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.

Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.

Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.

Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.

Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.
14-03-2019, 00:10
Коментарів 0 Переглядів 1 377

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.