Хочете бути здоровими – їжте правильно. Як свідчать опитування, половина українців витрачає на обід менше години, до того ж їдять похапцем і всухом'ятку.
У чому ж небезпека для організму пояснює ukr.segodnya.ua.
Діана – студентка університету. Через напружений графік навчання обідати вчасно не встигає. Замість шкідливих бутербродів вона їсть батончики мюслі.
"Говорили, що батончики допомагають довше бути ситим, але, мабуть, зі мною це не працює. Щодня, коли я голодна з'їдала батончик, мені хотілося ще і ще", – говорить дівчина.
Дієтолог зазначає: батончики з додаванням мюслі, незважаючи на обіцяну виробниками високу харчову цінність, вгамувати голод не здатні.
"Ми бачимо там вже розплющене зерно, яке так і називається "порожні калорії". Це вуглевод, який не несе ніякої поживної цінності для нашого організму", – розповідає Людмила Гончара.
Від постійного вживання такої смакоти можна погладшати, каже дієтолог. Зайві кілограми додаються також і від магазинного соку.
Дієтолог стверджує: всі соки, крім томатного, містять глюкозу. А у великій кількості вона шкідлива.
"За рахунок надлишку цукрів набирається надлишок маси тіла. Тому що в такій кількості наш організм не засвоює цукор", – повідомила фахівець з харчування.
13-03-2019, 00:10
0
1 722