Один із найпопулярніших у світі елементів сніданку — підсмажений хліб, піддався жорсткій критиці з боку вчених.
Так, під час дослідження фахівці з університету Колорадо виявили, що хрустка скоринка тосту є небезпечною для здоров'я через токсини, повідомляє сайт "Обозреватель" з посиланням на Dailу Mail.
За словами видання, вчені встановили датчики забруднення повітря і почали готувати тости зі звичайного хліба, який купили в супермаркеті. Після приготування вони з'ясували, що підсмажений хліб цілком можна назвати хімзброєю. Під час нагрівання він виділяє небезпечну речовину етанол у кількості 3-4 тисячі мкг на один кубічний метр, що в 15 разів більше, ніж дозволено організацією охорони здоров'я.
Крім того, фахівці зазначили, що будь-яка смажена їжа приносить мало користі. Також люди, які кожен день їдять смажені страви, потрапляють у групу ризику серцево-судинних захворювань.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-03-2019, 02:00
0
1 060