На Масляну, яку українці будуть відзначати з 4 по 10 березня включно, корисно з'їдати не більше двох млинців за один прийом. Важливо правильно підібрати борошно для приготування тіста.
Такі поради дала дієтолог Людмила Гончарова. Вона зазначила, що, враховуючи традиції, ця їжа не буде корисна для кишечника, пише "Обозреватель", передає УНІАН.
"Можна з'їсти два млинці, які вам подобаються. Більше не можна, тому що в будь-якому випадку борошно не дуже корисне для кишечника", – сказала вона.
Для приготування тіста потрібно обирати дієтичнн борошно, додала дієтолог. Найкраще підходить амарантове, рисове, гречане, кукурудзяне, порадила Гончарова.
"Дієтичні млинці корисніші для людини. Тоді можна з'їсти три млинці, чоловікам – чотири. Кишечник людини більше не зможе засвоїти таку страву", – зазначила дієтолог.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram