RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

НКРЕКП розпочне широкомасштабну перевірку облгазів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, упродовж кількох днів розпочне широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКП щодо заборони операторів ГРМ здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов.

Про це у Facebook написана голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко за результатами урядової селекторної наради з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення споживачів теплопостачанням та газопостачанням.



"У першій декаді березня ми розпочинаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКП щодо заборони операторів ГРМ здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п’ять днів, у ході якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням та виставлені рахунки. У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції. Результати перевірки будуть публічно оприлюднені та обговорені", - сказала Кривенко.

Вона нагадала, що 20 операторів газорозподільних мереж, що здійснюють свою діяльність у 15 областях України, здійснили порушеннях в частині донарахування у платіжки споживачів обсягів природного газу за приведення до стандартних умов.

"Це Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запоріжська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області.

У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань склали 1 – 1,5 % від обсягу споживання, а вже в грудні-січні склали близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 року НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів. Після чого регулятор звернувся до ДРС для отримання дозволу на проведення позапланової перевірки операторів ГРМ. Дозвіл був отриманий у лютому місяці", - розповіла Кривенко.

Вона відзначила, що восени НКРЕКП створила усі необхідні умови для успішного проходження опалювального сезону.

"Сьогодні це дозволяє учасникам ринку злагоджено функціонувати, а нам в повній мірі здійснювати повноваження регулятора для збалансованої діяльності ринків енергетики та комунальних послуг. Водночас існують проблемні питання та порушення в усіх сферах регулювання, на які ми оперативно реагуємо", - відзначила очільниця комісії.

Вона також запевнила, що НКРЕКП надалі продовжуватиме аналіз роботи підприємств. "Ми надалі будемо розглядати усі необхідні документи та матеріали, зокрема фінансову та регуляторну звітність. І для того аби впевнено говорити, що ліцензіати мають достатньо фінансових ресурсів, нам потрібно буде провести заходи державного нагляду та контролю. Також з врахуванням відкритих обговорень на місцях будемо приймати відповідні рішення щодо перегляду тарифу або його корегування", - підкреслила Кривенко.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України продовжує розслідування щодо можливих зловживань облгазів, які здійснили донарахування за приведення обсягів газу до стандартних умов.

У листопаді минулого року більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки зі значними сумами. Їх причиною вказано "приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання".

НКРЕКП 23 листопада 2018 року заборонила здійснювати донарахування споживачам газу за приведення обсягів газу до стандартних умов, проте облгази продовжували здійснювати донарахування у платіжках.
Редактор: Юрій Коверзнєв
5-03-2019, 14:50
Коментарів 0 Переглядів 870

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.