Із 4 до 10 березня пройде
Масниця – традиційне слов'янське свято.
Щоб здивувати своїх рідних та гостей, господині шукають оригінальні рецепти.
Три оригінальні рецепти млинців на Масляну
Зелені млинці зі шпинату з грибами
Для 10 млинців: Тісто: борошно 200 г, вершки 100 мл, олія 50 г, цукор 2 ч.л., яйця 2 шт., розпушувач 1/2 ч.л., шпинат 300 гр., сіль 1 ч.л.
Інгредієнти для начинки: печериці 300 гр вершковий сир 100 гр. вершки 100 гр. цибуля 1 шт. сіль, перець за смаком.
Змішуємо інгредієнти для тіста з перемеленим на блендері шпинатом. Смажимо млинці на добре розігрітій сковороді без олії. Для начинки шинкуємо цибулю, дрібно нарізаємо гриби та підсмажуємо до готовності, додаючи вершки. Наповнюємо млинці начинкою, загортаємо у трубочки та смакуємо.
Торт з млинців з червоною рибою Інгредієнти для млинців: яйця 2 шт., холодна вода 220 г, молоко 220 г, олія 80 г, сіль 1/2 ч.л., цукор 4-5 ч.л., борошно 200-220 г, сода 1/2 ч.л.
Інгредієнти для торта: 9 шт класичних млинців слабосолений лосось 200 г твердий сир 200 г сметана 200 г вершковий сир 300 г
Готуємо класичні млинці: змішуємо 2 яйця зі склянкою борошна та молока, додаємо склянку води, 4 чайні ложки цукру, олію та чайну ложку соди. Смажимо млинці без олії на добре розігрітій сковороді. Для начинки змішуємо 300 г вершкового сиру та 200 г сметани. Змащуємо млинці начинкою, додаючи сьомгу та натертий сир. Формуємо багатошаровий торт, верхівку якого прикрашаємо начинкою та червоною ікрою.
Млинці з апельсинами та сиром
Інгредієнти для начинки: вершковий (або домашній) сир 300 г, ванільний цукор 15 г, цукор 5 ч.л., сметана 3-4 ст.л., апельсин 1 шт., чорний шоколад 1 плитка, молоко 2-3 ст.л.
Для приготування млинців підійде будь-який класичний рецепт. Увесь акцент у цій страві буде на начинці. Для неї беремо сир, ванільний та звичайний цукор, сметану та збиваємо блендером у кремоподібну масу. На тертці натираємо цедру апельсина та додаємо у начинку. Сам апельсин нарізаємо дольками. Перемащуємо млинці сирним кремом та "фаршируємо" апельсинами: кладемо дольки в одну лінію. Тим часом розтоплюємо на водяній бані чорний шоколад з молоком. Згортаємо млинці у трубочки, нарізаємо широкими ролами та подаємо на тарілці. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом та посипаємо рештками цедри.
Джерело:
УНІАНЧитайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-03-2019, 10:30
0
1 926