RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кефірно-фруктова дієта: худнемо з користю для здоров'я


З усіх жорстких дієт, що передбачають критичне зниження калорійності, обсягу з'їденого і різноманітності денного раціону, кефірно-фруктова дієта є однією з найприємніших і легко переноситься.

У такого харчування маса переваг, але і недоліки є, тому, якщо ви вирішили позбутися від декількох зайвих кілограмів за допомогою короткочасної дієти з кефіру і фруктів, подумайте про наслідки, перш ніж зіткнетеся з ними.



Поєднання кефіру, фруктів і ягід не може не мати сприятливих наслідків для організму, який перебуває в процесі схуднення. По-перше, під час такого харчування відбувається відмінна детоксикація організму.

По-друге, фруктове харчування насичує організм енергією, чого не вистачає під час проведення білкової монодієти. До того ж, організм отримує значну дозу вітамінів щодня, завдяки чому перетворюється шкіра.

Відсутність жирів в раціоні для кефіру фруктової дієти нормалізує роботу епідермісу, знижує активність сальних залоз, шкіра оновлюється і сяє здоров'ям. Всі ці позитивні сторони кефірно-фруктової дієти не повинні блокуватися негативними явищами, які можуть проступити, якщо поставитися до дієти зневажливо і продовжувати її довше тижня.

Дотримуватися кефірно-фруктової дієти слід не більше семи днів. П'ять днів можуть стати оптимальним варіантом для вітамінізації, виведення токсинів і зайвої рідини. Продовжувати дієту не слід, можуть початися проблеми з боку шлунково-кишкового тракту, нирок, залежно від обраних фруктів можливі алергічні реакції. Протипоказання до такої дієти: захворювання нирок, шлунка, кишечника, підвищена кислотність, кишкова непрохідність, алергія.

Щоб дієта пройшла з мінімальною кількістю побічних явищ, необхідний правильний вибір фруктів. Вважається, що виноград і банани не можуть ставати основою для таких дієт, але це не завжди справедливо. Виноград не підходить через високий вміст цукру, але банани чудово насичують організм, знижуючи почуття голоду набагато ефективніше будь-якого іншого фрукта. Кефірно-бананова дієта непогано переноситься, але її не слід дотримуватися довго, вважаючи за краще розвантажувальні дні. В іншому можна брати різні ягоди і фрукти.

Під час дієти слід вживати на день не більше 1,5 літра кефіру і близько 1-1,5 кг фруктів. Фрукти можна змішувати з кефіром, готуючи щось на зразок смузі або фруктового салату, заправленого кефіром, але можна вживати їх окремо. Щоб продовжити почуття ситості і уникнути нападів гострого голоду, протягом дня рекомендується пити окремо кефір і їсти фрукти, роблячи між ними перерву в 1-2 години – так дієта переноситься набагато легше. Прийомів їжі протягом дня може бути 5-6, в перервах між ними слід пити чисту негазовану воду. Від фруктових соків, тим більше покупних пакетованих, варто відмовитися, вони містять великі дози цукру.

Чудовою основою дієти стануть кисло-солодкі яблука, китайські груші, ананаси, апельсини, грейпфрути, помело, ківі, полуниця, чорниця, малина. Якщо вас мучить почуття голоду, вводьте в раціон банани. Бананово- кефірна дієта в моноваріанті не повинна тривати довше трьох днів через крахмалистий склад фруктів, але можна робити банани частиною фруктового салату, наприклад, в середині дня. При монодієті з бананами не слід з'їдати більше п'яти фруктів на день.

Кефірно-апельсинова дієта – потужний детокс з вітамінізацією організму, до якого слід звертатися за відсутності ризику алергічної реакції і підвищеної кислотності. Апельсини витаминизируют організм, перетворюють шкіру, тонізують її. Ці фрукти слід розводити в прийомах їжі з кефіром, роблячи між ними перерву на годину-два.

Якщо у вас здоровий організм і є необхідність у швидкому детоксі, хорошим варіантом може стати кефірно-лимонна дієта, яка не повинна тривати більше двох днів. Під час цієї дієти швидко очищається кишечник, але при підвищеній кислотності і алергії навіть один розвантажувальний день протипоказаний. Вона включає всього три прийоми їжі, кожен з яких включає 500 мл кефіру, в якому розведений сік половинки лимона. Протягом дня обов'язково випивати 1,5 літра чистої води для прискорення детоксикації.
4-03-2019, 00:40
Коментарів 0 Переглядів 1 912

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.