Класичний білий, чорний, новомодний на заквасці або без глютену – який хліб найкорисніший? Пшеничний білий містить більше калорій, крохмалю та цукру, але почуття ситості від такого хліба тримається недовго.
На відміну від житнього, який містить необхідні організму амінокислоти, передає ukr.segodnya.ua.
“Хліб – це вуглеводи. Їх надлишок призводить до різних захворювань”, – говорить дієтолог Людмила Гончарова.
Щоб уникнути таких проблем, фахівці з харчування рекомендують щоразу купувати різні види хлібобулочних виробів. Але найкориснішим дієтологи називають хліб з борошна другого і третього сортів – цільнозерновий. Буханець такого хліба містить багато клітковини, яка активно виводить з організму солі і важкі метали.
Але їсти кілограмами навіть корисний хліб не варто. Добова норма – не більше 150 г. Найкраще борошняні вироби засвоюються в поєднанні з молочними продуктами, супами і салатами зі свіжих овочів.