Цей овоч є невід’ємною складовою нашого повсякденного харчування. Та чи знаєте ви про всі його переваги?
Головною поживною речовиною в огірках є вітамін К – ключ до здорових та міцних кісток. Він є необхідним для формування кісткової тканини, зменшує ризик остеопорозу та ламкості. Жменя огірку зі шкіркою містить у собі більше 20% добової норми вітаміну К.
Цей овоч зволожує. За даними досліджень, один огірок середнього розміру містить в собі близько 190 грамів рідини. А це майже дві склянки води.
Огірки допомагають схуднути, адже є низькокалорійними, а також містять харчові волокна та багато рідини. Середній огірок по калорійності дорівнює четвертині яблука. Він займе більше місця у шлунку та дасть відчуття насичення.
Поряд з льоном і кунжутом, капустою брокколі, полуницею, абрикосами та іншими рослинними продуктами, огірки містять природну речовину, яку називають лігнан. Бактерії у кишківнику перетворюють лігнан в сполуки, які зв'язуються з естрогеновими рецпторами. Деякі попередні дослідження показують, що вони можуть захищати від раку, пов'язаного з естрогеном, включаючи рак молочної залози, яєчника, матки і простати.
Огірки заспокоють шкіру. М'якоть огірків містить воду та вітамін С та має протизапальні властивості. Ця комбінація зменшує подразнення та набряки, і його можна використовувати як засіб від прищів та сонячних опіків.