RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Компанія Huawei представила гнучкий смартфон Mate X

Китайський виробник гаджетів Huawei представив свій перший гнучкий смартфон. За оригінальний пристрій потрібно буде віддати $2600.

Не минуло й тижня з презентації гнучкого смартфона-планшета Samsung Galaxy Fold, як в іншій частині планети китайські конкуренти південнокорейського бренду представили публіці свою версію гнучкого телефону - Huawei Mate X, пише "НВ".



Враховуючи початкові характеристики, Huawei представили щось цікавіше, ніж Samsung. Одна з головних відмінностей пристроїв - формат їх гнучкого екрану: якщо у Samsung основний дисплей на 7,3 дюйма відкривається зсередини, а зовні розташований маленький 4,6-дюмовий екранчик з величезними рамками, - Mate X є повністю безрамковий гнучким гаджетом.

8-дюймовий розгорнутий OLED-дисплей нового Huawei можна перетворити відразу на два екрани: зігнувши смартфон навпіл, ви отримуєте 6,6-дюймовий екран спереду і 6,38-дюймовий ззаду.

Що стосується характеристик - Huawei помітно програє за обсягом оперативної пам'яті. Замість 12 Гб у Samsung, китайські розробники укомплектували Mate X модель всього 8 Гб оперативки та новітнім процесором власного виробництва Huawei Kirin 980 SoC.

Пристрою також дісталося і менше камер: на відміну від "шестиокого" Samsung, задня панель Mate X вміщує лише три об'єктива - на 40, 16 і 8 мегапікселів.

Але ось з об'ємом акумуляторів, що в пристроях такого типу може бути визначальним фактором, більше пощастило гнучкій новинці від Huawei. Інженери змогли збільшити батарею на 120 мАг, в порівнянні з Galaxy Fold, і тепер вона становить 4500 мАг.

Розробники обіцяють і швидку 55-Ваттну зарядку, яка повинна наповнити батарею від нуля до 85% за півгодини.

При цьому, Mate X вийшов ще тонше і витонченіше, ніж південнокорейський телефон-акробат. Експерти вже відзначали, що у закритому положенні новий Samsung має товщину близько 1,7 см та це сильно погіршує його позиції на сучасному ринку, який звик до тоненьких стінок чорних дзеркал.

Попри великі екрани та акумулятор, товщина зігнутого навпіл Huawei становить 1,1 см, а у розгорнутому вигляді пристрій "худне" до 5,4 мм.

Ну і найбільш важлива перевага нового Mate X перед Galaxy Fold - підтримка нового стандарту мережі 5G. Представники компанії вже називають своє дітище "найшвидшим гнучким 5G телефоном у світі".

За їхніми даними, 5G модем Huawei в два рази швидше ніж конкуруючий Qualcomm X50, що дозволить Mate X завантажувати інформацію на швидкостях до 4,6 Гбіт в секунду (приблизно 575 Мб/сек).

Як і у випадку з Samsung Fold, бажаючі поки не змогли випробувати смартфон після презентації, але, схоже, що вади усіх гнучких смартфонів будуть схожими.

Нагадаємо, що після показу гнучкого Samsung аналітики виділили кілька основних мінусів гнучких смартфонів, які будуть супроводжувати їх найближчим часом.

Крім згаданої товщини таких пристроїв, експерти відзначають складку, яка так чи інакше залишається на розгорнутому екрані, якість та тривалість життя гнучкого механізму, обсяг батареї і програмне забезпечення, яке доведеться доопрацьовувати всім розробникам додатків спеціально для нового гнучкого екрану.

Крім цього, видання Ars Technica передбачає, що додатковою проблемою Mate X може стати двосторонній екран: якщо закритий Galaxy Fold все-таки має задню поверхню, - то гнучкий Huawei доведеться класти на стіл або в кишеню та сподіватися, що як передній так і задній дисплеї не подряпаються.

Не варто забувати і про ціну: ще п'ять днів тому багато користувачів виставляли очі, коли побачили цінник у $1980 року на новому Galaxy Fold. У Huawei ж вирішили шокувати аудиторію ще більше та пропонують купувати свій Mate X за $2600.

Безумовно, ми розуміємо, що це революційна технологія і це, як ніяк, 5G, але чи стане телефон вартістю у понад 70 тис. грн популярним на ринку - питання відкрите. Хоча, про те, що він не буде доступний в Україні можна навіть і не говорити.

Що ж, залишилося тільки дочекатися виходу перших гнучких гаджетів на прилавки та почати їх повсякденну експлуатацію. Тоді й дізнаємося ближче, що це за технологія і чи потрібна вона зараз взагалі.
Редактор: Юрій Коверзнєв
25-02-2019, 15:30
Коментарів 0 Переглядів 991

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.