RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Названі популярні продукти, які викликають рак

Вживання нездорової їжі є основним фактором ризику розвитку раку. Однак експерти з'ясували, що і деякі так звані здорові продукти насправді є прихованими канцерогенами. Адже саме певні інгредієнти, що містяться в них, представляють серйозну небезпеку для здоров'я.

Так, видання Health & Human Research, опублікувало топ-5 продуктів харчування, які підвищують ризик розвитку раку. Також в статті розповіли, чим можна їх замінити, передає сайт OBOZREVATEL.



Содова

За словами інсайдерів, содова не має поживної цінності, містить величезну кількість білого цукру і хімічних речовин. Вона може легко виснажувати організм поживними речовинами і може сприяти ожирінню.

Також содова часто містить штучні ароматизатори, штучні барвники та штучні підсолоджувачі, які є канцерогенними речовинами.

Альтернатива: краще всього вживати звичайну воду, але якщо ви жадаєте солодкого, ігристого смаку газованої води, слід вибирати натуральний бренд без карамельного кольору.

Штучні підсолоджувачі

Більшість штучних підсолоджувачів одержують хімічним способом, і даних для того, щоб дійсно вважати їх безпечними, недостатньо. Деякі дослідження показують, що штучні підсолоджувачі викликають накопичення токсину DKP в організмі і потенційно викликають пухлини головного мозку.

Альтернатива: якщо ви готуєте якусь страву і вам потрібно замінити штучний підсолоджувач, то краще за все для цього підійде яблучне пюре.

Неорганічні фрукти і овочі

Самі фрукти і овочі надзвичайно корисні, але пестициди, які на них розпорошуються викликають серйозні проблеми у людей.

Альтернатива: купуйте якомога більше органічних продуктів і ретельно мийте їх перед їжею.

Рослинна олія

Рослинну олію не добувають природним шляхом, а замість цього вона має пройти хімічний процес. До того ж, масло містить високий рівень Омега-6-ненасичених жирних кислот. Надмірне і часте вживання олії веде до проблем з серцем та інших захворювань.

Альтернатива: вибирайте оливкову, соєву та рапсову олію, адже вони видобуваються природним шляхом.

Чіпси


Вживання чіпсів веде до ожиріння, підвищення холестерину в крові. Ускладнюють картину наявність в снеку великої кількості промислової хімії — підсилювачів смаку, ароматизаторів, барвників, які часом перевищують вагу самої картоплі.

Альтернатива:
кренделі, сушені яблучні або бананові чіпси.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
24-02-2019, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 567

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.