Вживання нездорової їжі є основним фактором ризику розвитку раку. Однак експерти з'ясували, що і деякі так звані здорові продукти насправді є прихованими канцерогенами. Адже саме певні інгредієнти, що містяться в них, представляють серйозну небезпеку для здоров'я.
Так, видання Health & Human Research, опублікувало топ-5 продуктів харчування, які підвищують ризик розвитку раку. Також в статті розповіли, чим можна їх замінити, передає сайт OBOZREVATEL.
Содова
За словами інсайдерів, содова не має поживної цінності, містить величезну кількість білого цукру і хімічних речовин. Вона може легко виснажувати організм поживними речовинами і може сприяти ожирінню.
Також содова часто містить штучні ароматизатори, штучні барвники та штучні підсолоджувачі, які є канцерогенними речовинами.
Альтернатива: краще всього вживати звичайну воду, але якщо ви жадаєте солодкого, ігристого смаку газованої води, слід вибирати натуральний бренд без карамельного кольору.
Штучні підсолоджувачі
Більшість штучних підсолоджувачів одержують хімічним способом, і даних для того, щоб дійсно вважати їх безпечними, недостатньо. Деякі дослідження показують, що штучні підсолоджувачі викликають накопичення токсину DKP в організмі і потенційно викликають пухлини головного мозку.
Альтернатива: якщо ви готуєте якусь страву і вам потрібно замінити штучний підсолоджувач, то краще за все для цього підійде яблучне пюре.
Неорганічні фрукти і овочі
Самі фрукти і овочі надзвичайно корисні, але пестициди, які на них розпорошуються викликають серйозні проблеми у людей.
Альтернатива: купуйте якомога більше органічних продуктів і ретельно мийте їх перед їжею.
Рослинна олія
Рослинну олію не добувають природним шляхом, а замість цього вона має пройти хімічний процес. До того ж, масло містить високий рівень Омега-6-ненасичених жирних кислот. Надмірне і часте вживання олії веде до проблем з серцем та інших захворювань.
Альтернатива: вибирайте оливкову, соєву та рапсову олію, адже вони видобуваються природним шляхом.
Чіпси
Вживання чіпсів веде до ожиріння, підвищення холестерину в крові. Ускладнюють картину наявність в снеку великої кількості промислової хімії — підсилювачів смаку, ароматизаторів, барвників, які часом перевищують вагу самої картоплі.
Альтернатива: кренделі, сушені яблучні або бананові чіпси.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram