Те, що риба корисна для здоров'я- загальновідомий факт.
Відомий український дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram розповіла, чим саме гарний цей продукт, передає molbuk.ua.
"Риба – прекрасне джерело білка, ненасичених жирних кислот і вітамінів А, Е і D. Але в першу чергу вона містить омега-3 жирні кислоти. Вони повинні надходити в організм з продуктами харчування, тому що не виробляються в організмі. Омега-3 жирні кислоти беруть участь у багатьох важливих процесах в організмі. Наприклад, вони важливі для профілактики серцево-судинних захворювань. Гарним джерелом омега-3 кислот є оселедець", – написала фахівець з харчування.
"Пам'ятайте, що рибу їсти потрібно обов'язково, причому жирну з холодних морських глибин: оселедець, скумбрію, лососеві", – перерахувала дієтолог.
"Якщо ви дбаєте про своє здоров'я і здоров'я своїх близьких, то рибні страви, а ще краще" рибні дні" мають бути 2-3 рази на тиждень. Мати рибу в своєму меню – значить надійно захистити своє серце!", – додала Світлана Фус .