Австралійські вчені-медики з'ясували, що популярна дієта з високим вмістом білка, може негативно впливати на тривалість життя людини.
Мета білкової дієти – обмежити споживання жирів і вуглеводів, замінивши їх білковими продуктами: пісним м'ясом, рибою, сиром. При такому режимі харчування організм хоч і не голодує, але недоотримує величезна кількість необхідних йому речовин.
Дослідники з Інституту медичних досліджень Південної Австралії провели експеримент над черв'яками і фруктовими мухами-дрозофілами, пише MedicalXpress, передає 24 канал.
Експеримент допоміг виокремити спеціальний біологічний механізм скорочення життя, який спрацьовує, коли до організму надходить їжа з високим вмістом білків.
Через високий вміст такої їжі на клітинному рівні збільшується синтез білка. Чим більший вміст білків в раціоні, тим швидше оновлення клітин. Таке прискорення збільшує відсоток "помилок" в процесі синтезу білків в клітинах.
Це призводить до накопичення дефектних білків, що й погано впливає на здоров’я носія. Це призводить до передчасного старіння організму та скорочення тривалості життя.
Дослідники радять вживати їжу з високим вмістом клітковини: фрукти, овочі, необроблені зерна і насіння.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-02-2019, 01:30
0
1 430