RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Путін пригрозив Сполученим Штатам новими ракетами з "унікальними характеристиками"

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в США повинні добре подумати, перш, ніж розміщувати свої ракети в Європі, оскільки в РФ готові відповісти на загрози розгортанням нових видів озброєння.

Про це він сказав в щорічному посланні до Федеральних Зборів.



Путін поскаржився, що США в останні час проводять недружню політику щодо РФ, вводять "незаконні і необгрунтовані" санкції і розривають раніше укладені угоди.

Зокрема він згадав про вихід США з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, підкресливши, що Сполучені Штати планують розміщення пускових установок в Польщі і Румунії.

"Я вже говорив і хочу повторити. Росія не має наміру першою розміщувати подібні ракети в Європі. Якщо ж вони дійсно будуть вироблені й поставлені на європейський континент, а США такі плани мають, то це різко загострить ситуацію в сфері міжнародної безпеки ", - заявив президент РФ.

"Створить для Росії серйозні загрози, адже у деяких класів ракет час польоту до Москви може скласти до 10-12 хвилин. Це і є дуже серйозна загроза для нас", - додав він.

За його словами, в такому випадку в Росії будуть передбачені дзеркальні і асиметричні дії.

"Скажу прямо і відкрито, щоб потім ніхто, ні в чому нам не дорікав. Росія буде змушена створити і розгорнути види озброєння, які можуть бути використані не тільки у відношенні тих територій, з яких для нас буде відповідна пряма загроза, а й щодо тих територій, де знаходяться центри прийняття рішень щодо застосування загрозливих нам ракетних комплексів", - заявив Путін.

"По своїй новизні, в тому числі по підльотному часу до зазначених центрів управління, ці озброєння будуть цілком відповідати тим загрозам, які спрямовані проти Росії", - підкреслив він.

За словами президента РФ, ці плани будуть реалізовані негайно, як тільки загрози стануть реальними.

Він заявив, що "американські колеги вже намагалися одержати абсолютну військову перевагу, але подібні ілюзії варто залишити".

Путін зазначив, що в Росії без збоїв і за планом йде робота над перспективними зразками систем озброєння, про які він говорив в минулому році.

Зокрема, почалося серійне виробництво комплексу "Авангард" і в цьому році ним буде оснащений перший полк РВСП.

"Проводиться цикл випробувань важкої, безпрецедентної за потужністю міжконтинентальної ракети "Сармат", лазерної установки "Пересвєт", комплекси з гіперзвуковими ракетами "Кинджал" в режимі досвідченого бойового чергування підтвердили свої унікальні характеристики", - перерахував він.

Російський президент додав, що в грудні цього року всі "Пересвіти" заступлять на бойове чергування.

"Ведеться робота по розширенню базування літаків Мі-31, оснащених ракетами "Кинджал", - сказав він.

За його словами, також успішно проходять випробування крилатої ракети необмеженої дальності з ядерною руховою установкою "Буревісник" та розроблений безпілотний апарат "Посейдон".

"У зв'язку з цим хочу зробити одне важливе зауваження. Раніше про це не говорилося. Уже навесні цього року буде спущено на воду перший атомний підводний човен, носій цього комплексу", - розповів Путін.

Він також поінформував про ще одну "перспективну новинку", робота над якою йде успішно.

"Це гіперзвукова ракета "Циркон" зі швидкістю польоту близько 9 махів, на дальність понад тисячу кілометрів, здатна вражати як морські, так і наземні цілі", - заявив президент РФ.

"Її застосування передбачено з морських носіїв серійних надводних кораблів і підводних човнів, в тому числі вже зроблених і споруджуваних під ракетні комплекси високоточної зброї "Калібр"", - додав він.

Він похвалився, що з випередженням на два-три роки Військово-морському флоту РФ будуть передані 7 багатоцільових підводних човнів і найближчим часом будуть закладені 5 кораблів дальньої морської зони і ще 16 кораблів такого класу будуть введені до складу ВМФ до 2027 року.

Розповідаючи про нові зразки озброєння, Путін заявив, що Росія нібито нікому не погрожує, а всі її дії носять виключно оборонний характер.

"У США багато таких діячів, хто надмірно захоплений своєю винятковістю і своєю перевагою над рештою світу. Це їх право так думати. Але рахувати то вони вміють", - заявив він.

"Так ось, нехай порахують швидкість і дальність наших перспективних систем озброєння. Просимо тільки про це. Нехай спочатку порахують, а потім приймають рішення", - додав він.

Путін зазначив, що РФ продовжить займатися розробкою озброєння, забезпеченням армії і підготовкою особового складу, уточнивши, що російські війська отримали досвід у Сирії.
Редактор: Юрій Коверзнєв
20-02-2019, 15:00
Коментарів 0 Переглядів 1 105

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.