Дешеву їжу купують зазвичай з економії, – але наскільки це й справді економно, якщо врахувати всі наслідки її вживання?
Експерти ВООЗ назвали недорогі, але при цьому вельми небезпечні в своєму впливі на здоров’я продукти, передає МедікФорум.
Чому не потрібно їсти ковбасу та сосискиСписок найнебезпечніших продуктів харчування з категорії дешевих очолили ковбаси і сосиски. Невисока вартість цих виробів – вірний знак того, що в продукті міститься крайній мінімум м’яса. При цьому в дешевій ковбасі і сосисках багато потенційно канцерогенних субстанцій, регулярне потрапляння яких в організм загрожує розвитком онкологічних захворювань. Зокрема, у ВООЗ із вживанням такої ковбаси пов’язують виникнення раку органів сечостатевої та травної систем.
Друге місце зайняли дешеві напівфабрикати. Найбільш небезпечними інгредієнтами, присутніми в їх складі є фосфати і трансжири. Надлишковий вміст фосфатів в організмі неминуче призводить до зміщення балансу фосфору і кальцію, послаблює кістки, згубно діє на нервову систему, а також різко підвищує ризик інфаркту. З підвищеною ймовірністю судинних патологій пов’язано і вживання трансжирів.
Також, зазначили фахівці, не може бути дешевим твердий сир – його невисока ціна сигналить про добавки маргарину, вживання якого загрожує порушеннями в роботі серцево-судинної системи. Дуже небезпечні і недорогі солодощі, випічка: в цих продуктах майже завжди міститься величезна кількість різних добавок, починаючи від барвників і підсилювачів смаку до трансжирів і дешевих олій, які різко погіршують стан судин.
Опинилися в п’ятірці цих продуктів харчування і недорогі рибні консерви. За словами експертів ВООЗ, в такій рибі можуть бути присутніми важкі метали, що потрапляють в продукт через окислення металевої тари. Важкі метали можуть провокувати розвиток онкологічних захворювань.
20-02-2019, 00:10
0
3 018