RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

5 найбільш небезпечних дешевих продуктів


Дешеву їжу купують зазвичай з економії, – але наскільки це й справді економно, якщо врахувати всі наслідки її вживання?

Експерти ВООЗ назвали недорогі, але при цьому вельми небезпечні в своєму впливі на здоров’я продукти, передає МедікФорум.



Чому не потрібно їсти ковбасу та сосиски
Список найнебезпечніших продуктів харчування з категорії дешевих очолили ковбаси і сосиски. Невисока вартість цих виробів – вірний знак того, що в продукті міститься крайній мінімум м’яса. При цьому в дешевій ковбасі і сосисках багато потенційно канцерогенних субстанцій, регулярне потрапляння яких в організм загрожує розвитком онкологічних захворювань. Зокрема, у ВООЗ із вживанням такої ковбаси пов’язують виникнення раку органів сечостатевої та травної систем.

Друге місце зайняли дешеві напівфабрикати. Найбільш небезпечними інгредієнтами, присутніми в їх складі є фосфати і трансжири. Надлишковий вміст фосфатів в організмі неминуче призводить до зміщення балансу фосфору і кальцію, послаблює кістки, згубно діє на нервову систему, а також різко підвищує ризик інфаркту. З підвищеною ймовірністю судинних патологій пов’язано і вживання трансжирів.

Також, зазначили фахівці, не може бути дешевим твердий сир – його невисока ціна сигналить про добавки маргарину, вживання якого загрожує порушеннями в роботі серцево-судинної системи. Дуже небезпечні і недорогі солодощі, випічка: в цих продуктах майже завжди міститься величезна кількість різних добавок, починаючи від барвників і підсилювачів смаку до трансжирів і дешевих олій, які різко погіршують стан судин.

Опинилися в п’ятірці цих продуктів харчування і недорогі рибні консерви. За словами експертів ВООЗ, в такій рибі можуть бути присутніми важкі метали, що потрапляють в продукт через окислення металевої тари. Важкі метали можуть провокувати розвиток онкологічних захворювань.
20-02-2019, 00:10
Коментарів 0 Переглядів 3 144

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.