За рік приготувати борщ зі свининою стало дорожче на 16%, або на 14,9 грн.
"Щоб приготувати борщ знадобиться 600 грамів свинини, по 500 грамів картоплі та буряка, 300 грамів капусти, по 200 грамів моркви і цибулі, вода, лавровий лист, сіль, чорний перець, сметана, часник. У січні 2018-го за необхідну кількість свинини платили 66 гривень, 2019-го - 70 гривень, свідчать дані Держстату. Свинина подорожчала на 6%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Торік у січні 500 г картоплі продавали по 3,2 грн. Зараз - 4,7 грн. Буряк у 2018-му коштував 3,5 грн за 500 г, у 2019-му - 6,2 грн.
"Капуста подорожчала з 1,5 гривні за 300 грамів у 2018-му до 3,4 гривні зараз. На 78% зросла вартість моркви. 200 грамів у січні 2018-го продавали за 1,4 гривні, у січні 2019 року – 2,5 гривні. Цибуля 200 грамів у 2018-му коштувала 1,1 гривню, зараз - 3,7 гривні. Щоправда з 3 до 2,8 гривень за 50 грамів подешевшав часник. Сметана подорожчала з 10,2 гривень за 200 грамів до 11,5 гривень", - додав експерт.
У січні 2018 року приготувати борщ з м'ясом коштувало 89,9 грн. У січні 2019-го - 104,8 грн.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-02-2019, 23:18
0
1 674