Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Борщ стає делікатесом: на скільки подорожчала улюблена страва

За рік приготувати борщ зі свининою стало дорожче на 16%, або на 14,9 грн.

"Щоб приготувати борщ знадобиться 600 грамів свинини, по 500 грамів картоплі та буряка, 300 грамів капусти, по 200 грамів моркви і цибулі, вода, лавровий лист, сіль, чорний перець, сметана, часник. У січні 2018-го за необхідну кількість свинини платили 66 гривень, 2019-го - 70 гривень, свідчать дані Держстату. Свинина подорожчала на 6%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.



Торік у січні 500 г картоплі продавали по 3,2 грн. Зараз - 4,7 грн. Буряк у 2018-му коштував 3,5 грн за 500 г, у 2019-му - 6,2 грн.

"Капуста подорожчала з 1,5 гривні за 300 грамів у 2018-му до 3,4 гривні зараз. На 78% зросла вартість моркви. 200 грамів у січні 2018-го продавали за 1,4 гривні, у січні 2019 року – 2,5 гривні. Цибуля 200 грамів у 2018-му коштувала 1,1 гривню, зараз - 3,7 гривні. Щоправда з 3 до 2,8 гривень за 50 грамів подешевшав часник. Сметана подорожчала з 10,2 гривень за 200 грамів до 11,5 гривень", - додав експерт.

У січні 2018 року приготувати борщ з м'ясом коштувало 89,9 грн. У січні 2019-го - 104,8 грн.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
18-02-2019, 23:18
Коментарів 0 Переглядів 813

Теги -
Виконком виділив «Чернівцітеплокомуненерго» 2,9 млн грн на виплату боргів по зарплаті
Теплокомуненерго отримає майже три мільйони гривень на випалту зарплат своїм працівникам за червень 2020 року
Коронавірус: за минулу добу на Буковині померли троє людей
У двох пацієнтів був підтверджений COVID-19
Популярне Коментують
• Новини






Вчимося цінувати воду. Блог Галини Олійник
Коли води багато, ми її не цінуємо. Використовуємо часто більше, ніж потрібно
Як оцінити сервіс, якого немає. Блог Галини Олійник
"Двієчка" Укртелекому за оперативність і роботу з клієнтами
Стабільність по-чернівецьки: ні доріг, ні води. Блог Марини Кавкало
2020 рік, Ілон Маск запускає ракети з людьми в космос, а у Чернівцях два тижні немає води у крані
загрузка...
Будівельна компанія «Евріка 3001» у місті Чернівці: 3 причини обрати компанію, яка будує і ремонтує якісно, надійно і швидко*

Про три причини обрати компанію розповідає керівник будівельної компанії "Евріка 3001" Валерій ФИШКО.
Мережа магазинів міні-м’ясокомбінату "Еко М’ясо" поповнилася ще однією точкою продажу.
Якісних і свіжих продуктів стало ще більше: у місті Чернівці відкрився новий магазин «Еко М’ясо»!*
Тепер випікати і готувати десерти стало простіше: магазин «Тортіно» уже у місті Чернівці!*

Ця торгова мережа є надійним виробником та постачальником кондитерської продукції в Україні.