Зернові продукти, особливо з цільного зерна, є важливою частиною здорової дієти.
Усі види зернових і зернобобових є гарним джерелом складних вуглеводів і необхідних вітамінів та мінералів. Натуральні зернові продукти відрізняються низьким вмістом жиру, що робить їх малокалорійними.
Зернова дієта відновлює нормальну роботу шлунково-кишкового тракту, надає різноманітність повсякденному раціону, постачає організм біологічно активними речовинами, вітамінами, мінералами та особливо клітковиною. Всі сім днів дієти заборонені сіль, цукор, алкоголь. За тиждень вам вдасться позбавитись майже чотирьох кілограмів.
День 1-й Пшеничний день
Рецепт каші: 180 г зерен пшениці засипати в 3/4 л води і варити 20 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок: каша, склянки молока;
Обід: овочевий бульйон, каша;
Вечеря: каша, йогурт (125 г).
День 2-йПшоняний день
Рецепт каші: 180 г пшона в 3/4 л води закип'ятити і залишити на слабкому вогні на 30 хвилин.
Сніданок: каша, склянки молока;
Обід: овочевий бульйон, каша
Вечеря: яблуко
День 3-й Вівсяний день
Рецепт каші: 180 г вівса в 3/4 л води закип'ятити, варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок: каша, склянки молока;
Обід: овочевий бульйон, каша;
Вечеря: 80 г сиру, каша.
День 4-йРисовий день
Рецепт каші: 140 г рису варити майже 35 хвилин. 1/2 кг очищених яблук нарізати і потушкувати в невеликій кількості води. Змішати яблука, рис, лимонний сік, сахарин, корицю.
Сніданок: каша, склянки молока;
Обід: овочевий бульйон, каша;
Вечеря: будь-які фрукти.
День 5-й Ячмінний день
Рецепт каші: 180 г ячменю в 3/4 літра води довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок: каша, склянки молока;
Обід: овочевий бульйон, каша;
Вечеря: каша, стакан апельсинового соку, 2 столові ложки згущеного молока.
День 6-й Гречаний день
Рецепт каші: 180 г гречки в 3/4 літра води довести до кипіння і варити 20 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок: каша, склянка молока;
Обід: овочевий бульйон, каша;
Вечеря: 1 стакан кефіру, каша
День 7-йЗмішаний день
По 60 г пшениці, гречки, вівса всипати в 3/4 літра води і довести до кипіння, варити 20 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок: 1/2 склянки теплого молока + каша + сахарин.
Обід: каша + 3 столові ложки томатної пасти + 1 стакан овочевого бульйону (все це зігріти) + часник, приправи.
Вечеря: каша + терте яблуко + сахарин + лимонний сік + кориця.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав про особливості дієти
17-02-2019, 00:40
0
1 056