Для того, щоб під час схуднення не дошкуляло почуття голоду, слід вживати велику кількість клітковини.
Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, пише УНН.
"Щоб не дошкуляло почуття голоду, рекомендовано вживати велику кількість клітковини. Наприклад, це може бути варена квасоля чи варені броколі, цвітна капуста, печений гарбуз тощо – тобто термічно оброблені овочі, які містять розчинну клітковину. Обов'язково має бути присутній жир, який дає відчуття ситості. Якщо ж людина їсть тільки овочі, у неї з'явиться шалене відчуття голоду", - зазначила дієтолог.
За її словами, щоб отримати необхідний для раціону жир, треба включити в раціон оливкову олію, олію, яка міститься в насінні – наприклад, льону, авокадо, допускається навіть трохи вершкового масла. Крім того, раціон має включати білок (яйця, риба, м'ясо птиці, бобові, гриби). Їжа рослинного ж походження має становити 75-80%.
При цьому вона додала, що порції мають бути чималі – до 400-500 г. При цьому харчуватись треба не більше 3 разів на день, а в проміжках між прийомами їжі пити теплу, навіть гарячувату воду, яка також бути усувати почуття голоду.