Американські фахівці під керівництвом доктора Девіда Людвіга провели експеримент за участю добровольців. Усіх їх пригостили коктейлями з однаковим вмістом білків, жирів і вуглеводів, але з тією різницею, що в одних напоях був високий глікемічний індекс, а в інших низький.
З’ясувалося , що коктейлі з високим глікемічним індексом призводять до появи підвищеного почуття голоду і стимулюють роботу області головного мозку, яку називають "центр задоволень", передає ukrhealth.net.
Ця ж частина мозку активізується, коли людина приймає наркотичні препарати.
Доктор Людвіг пояснив, що продукти з високим глікемічним індексом (наприклад, булочки, чіпси, тости, пиво, фініки, крекери, картопля, кабачки, шоколадні батончики тощо) викликаючи одночасно задоволення і відчуття голоду, провокують переїдання .
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-02-2019, 01:45
0
903