Шведські фрикадельки традиційно подають з брусничним желе; ви можете замінити його журавлинним, смородиновим або малиновим.
Портал ukr.segodnya.ua поділився рецептом фрикадельок.
Інгредієнти:2 ст.л. вершкового масла
1 цибулина, очищена і дрібно нарізана
2/3 чашки молока
4-5 шматочків хліба без скоринок
2 яйця
450 г свинячого фаршу
700 г яловичого фаршу
2 чайні ложки крупної солі
1 чайна ложка меленого мускатного горіха
1 чайна ложка меленого кардамону
2 чайні ложки чорного перцю
Для соусу:
6 ст.л. масла + для соусу
1/3 склянки борошна
950 мл яловичого бульйону
1/2-3/4 склянки сметани
сіль
2-4 столові ложки брусничного желе
Рецепт приготування:
Розтопити вершкове масло в сотейнику на середньому вогні. Додати подрібнену цибулю і готувати 3-4 хвилини. Відкласти в сторону і остудити.
Помістити шматочки хліба у велику миску і змішати з молоком. Дати настоятися протягом 15-20 хвилин, щоб хліб ввібрав все молоко. Потім перекласти в блендер і перетворити суміш на пюре.
Додати смажену цибулю, яйця, м'ясний фарш, сіль, перець, мускатний горіх і кардамон. Перемішати. Сформувати фрикадельки (всього повинно вийти 40-50 штук).
Розігріти 6 ст.л. вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні. Коли масло розтане, додати частину фрикадельок. Повільно обсмажити їх з усіх боків. Перекласти фрикадельки в миску. Таким чином приготувати всі фрикадельки.
Нагріти свіжу порцію масла в сковороді на середньому вогні. Помішуючи, додати борошно і обсмажити його до світло-коричневого кольору. Продовжуючи помішувати, повільно влити бульйон.
Повернути фрикадельки в сковороду з соусом і знизити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Додати сметану і прогріти. Ви можете додати ягідне желе в соус або подати його окремо.
4-02-2019, 00:20
0
1 059