Мільярди доларів були витрачені на дослідження про те, як запобігти смертність від раку. Незліченну кількість досліджень визначили фактори способу життя, які дозволяють пацієнтам підвищити свої шанси, від йоги до вживання меншої кількості м’яса.
Однак нове дослідження, перше у своєму роді, продемонструвало дивовижні переваги чогось більш поширеного. Пацієнтам просто рекомендується слідувати здоровій та збалансованій дієті, яка багата різними овочами, фруктами, цільнозерновими продуктами, білками і молоком. Тільки одного цього достатньо для того, щоб знизити ризик смерті від раку на цілих 65%, передає ukrhealth.net.
Ці цифри здаються дивними, але вони шокували і самих авторів дослідження. Вони підкреслюють, що це має стати аксіомою для всіх працівників системи охорони здоров’я: пацієнтам зі злоякісними пухлинами поряд з традиційним лікуванням необхідно виписувати збалансовану дієту. Дослідники з Університету Флориди очікували, що даний різновид харчування дещо поліпшить прогнози хворих, але ніяк не думали, що підсумкова цифра складе цілих 65%. Деякі ліки, випущені в останні роки, здатні настільки знизити смертність від раку, як це робить звичайна збалансована дієта.
До останнього часу численні дослідження з приводу харчування ракових хворих були зосереджені навколо певних його компонентів начебто впливу вітаміну D на ризик раку кишечника або куркуми на пригнічення росту пухлини. А от харчування в цілому практично не враховувалося. Ідея про те, що повністю збалансована дієта зробить дуже вражаючий вплив на пацієнтів з раком, дістала переконливе підтвердження.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram