За даними моніторингу цін, здійсненого Державною інспекцією з контролю за цінами у Чернівецькій області, станом на 20 вересня 2008 року, у порівнянні з 10 вересня 2008 року, найбільше на ринках підвищилися ціни на яловичину на 3,7% - з 35,90 грн/кг до 37,22 грн/кг; свинину на 4,0% - з 37,20 грн/кг до 38,70 грн/кг; сало на 8,9% - з 12,85 грн/кг до 14,00 грн/кг; масло вершкове на 3,2% - з 18,56 грн/кг до 19,15 грн/кг; капусту на 14,8% - з 1,42 грн/кг до 1,63 грн/кг.
Підвищення цін на тваринницьку продукцію викликано скороченням пропозиції цієї продукції при стабільному попиті на неї. Зростання роздрібних цін на масло вершкове пояснюється збільшенням оптово-відпускних цін виробників розташованих за межами області. Збільшення цін на капусту пояснюється зменшенням пропозиції даного товару та очікуванням зменшення обсягів збору урожаю внаслідок несприятливих погодних умов.
Аналізуючи динаміку цін, результати здійсненого моніторингу та очікування споживачів на ринку продуктів харчування, можна очікувати зниження цін на олію внаслідок зниження цін виробників. Крім цього, можна очікувати зростання цін на молочну продукцію та яйця курячі, що зумовлено сезонним фактором, та овочі, у зв'язку із несприятливими погодними умовами для збору урожаю. Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.
22-09-2008, 11:51
0
2 330