RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Рецепт піци: 3 прості варіанти, які можна приготувати вдома


Піца – найпопулярніша страва з італійської кухні, яку люблять в усьому світі. Піца – це чудовий вибір для сімейного обіду чи посиденьок з друзями. ЇЇ приготування – справжнє мистецтво, якому ми хочемо вас навчити.

Пропонуємо три рецепти піци, які готуються у різний спосіб і з різними начинками, які ви можете комбінувати до власного смаку.



Як приготовити тісто для піци: рецепт Джеймі Олівера
Цієї кількості тіста вистачить на 6-8 страв. Ви можете використовувати все відразу для великої піци або загорнути зайве тісто в харчову плівку і покласти в морозилку.

Інгредієнти:
1 кг борошна вищого гатунку (або 800 г борошна + 200 г манної крупи);
1 чайна ложка морської солі;
14 г сухих дріжджів;
650 мл теплої води;
1 столова ложка цукру;
4 столові ложки оливкової олії.

Рецепт приготування тіста для піци

У мисці змішайте дріжджі, цукор, олію і воду, залиште на кілька хвилин. Просійте борошно, змішайте його з сіллю і зберіть гіркою на чистій робочій поверхні. Зробіть у гірці ямку і влийте туди рідку дріжджову суміш. Вимішайте борошно, починаючи з країв гірки. Вимішуйте тісто руками до того часу, поки воно не набуде гладку і пружну структуру.

Скачайте тісто у кулю і помістіть в миску, покриту борошном. Зверху тісто теж присипте борошном. Накрийте миску вологим рушником і залиште в теплому місці приблизно на годину: тісто має збільшитися у два рази.

Через годину дістаньте тісто, видаліть зайву муку і помісіть ще кілька хвилин руками.

Розкачайте тісто або розтягніть його руками. Приблизна товщина основи піци – 5 мм. Знову залиште тісто на 5-10 хвилин (можна прикрити плівкою), додайте соус і начинку та випікайте.

Піца на сковороді з ковбасою
Піца на сковороді готується дуже швидко – приблизно 10-15 хвилин і виходить дуже ситною. Крім того, вам не доведеться розкачувати тісто.

Інгредієнти:
для тіста: 1 стакан кефіру;
1,5 склянки борошна;
1 яйце;
1 чайна ложка соди;
сіль і чорний мелений перець – за смаком;
рослинна олія – для смаження.

Для начинки:
100 г твердого сиру;
100 г копченої ковбаси;
1 невеликий помідор.

Рецепт приготування піци на сковороді з ковбасками.

Змішайте кефір та борошно. Перемішайте, щоб не було грудок. Додайте в суміш соду і розбийте яйце. Посоліть, поперчіть і знову акуратно вимішайте.

Вилийте тісто на розігріту і змащену олією сковороду. Коли тісто трохи схопиться, викладіть начинку. За бажання начинку можна комбінувати, проте найпростіший варіант – це ковбаса і томати. Поріжте їх тонкими скибочками і розкладіть на млинець на сковороді. Зверху посипте тертим сиром.

Накрийте кришкою і смажте 10-15 хвилин. Коли низ підрум'яниться, а сир розплавиться, можна знімати з вогню.

Піца з копченим лососем
Інгредієнти:
1 пласт готового тіста;
1 столова ложка оливкової олії;
1/4 склянки тонко нарізаної червоної цибулі;
1/2 склянки сметани;
пів червоної цибулини;
сік лайма;
180 г копченого лосося.

Рецепт приготування піци з копченим лососем

Розігрійте духовку до 230 градусів. Розкачайте тісто і покладіть його на посипаний борошном папір для випічки. Викладіть на тісто цибулю і оливкову олію, поставте піцу в духовку на 6-8 хвилин. Вийміть і остудіть протягом 5 хвилин.

Змішайте сметану з соком лайму та цибулею. Розподіліть сметанний крем по піці, розкладіть по всій поверхні тонко нарізаний лосось. Можна подавати.

Картопляна піца з розмарином
Інгредієнти:
250 г пшеничного борошна;
5 г сухих дріжджів;
дрібка солі і цукру;
330 мл води кімнатної температури і 950 мл теплої води;
1 кг очищеного молодої картоплі;
80 мл оливкової олії;
1 столова ложка свіжого листя розмарину;
сіль, перець.

Рецепт приготування картопляної піци

Змішайте у великій мисці борошно, дріжджі, сіль та цукор. Додайте 330 мілілітрів води кімнатної температури, замісіть руками або ложкою гладке тісто. Накрийте миску і залишити при кімнатній температурі, поки тісто не збільшиться вдвічі, приблизно на 1-2 години.

Викладіть тісто на посипану борошном поверхню, сформуйте з нього кулю і накрийте вологим рушником на 30 хвилин. Потім перекладіть тісто на промаслений папір, розкладіть його по периметру деко.

Для начинки змішайте теплу воду і сіль в мисці, покладіть в неї дуже тонко нарізану картоплю і залиште на півтори години. Після цього обсушіть скибочки, сильно стискаючи між паперовими рушниками. Змішайте картоплю і цибулю, чорний перець і оливкову олію.

Розігрійте духовку до 240 градусів, розподіліть картопляну масу по тісту. Посипте піцу розмарином і випікайте 35 хвилин, поки поверхня не стане золотисто-коричневою.

Джерело: 24 канал
2-02-2019, 00:10
Коментарів 0 Переглядів 4 198

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.