RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кохання живе три роки: як продовжити його на все життя


"Кохання живе три роки" – цитати з однойменного гучного французького фільму швидко розлетілися по всьому світу.

І якась частка правди в цьому твердженні є. Що ж таке любов, звідки береться, куди зникає, чому таке швидкоплинна і як її зберегти?



Куди зникає кохання?
Як багато пар, познайомившись і закохавшись, ледь не з першого погляду, живуть і насолоджуються одне одним. Але ось через якийсь час настає той самий злощасний момент, коли фарби тьмяніють, почуття гаснуть, крила виснуть, любов притупляється, а на передній план виходять всілякі недоліки партнера, затьмарюючи всі його достоїнства.

І звідки вони тільки беруться? Адже раніше-то їх не було! Ваш коханий чоловічок складався виключно з одних достоїнств, які ви в ньому розглянули і за які його полюбили. Насправді всі вади і недоліки були завжди, просто ви їх не помічали.

Озирніться на себе. Хіба, зустрівши ту саму єдину і неповторну людину, вам не хотілося здаватися краще, ніж ви є насправді? І чим ви тоді займалися? Демонстрували свої найкращі якості, а огріхи намагалися приховати. Повірте, це було взаємно, і ваш партнер теж щосили прагнув вам сподобатися. Ви обоє грали тих людей, якими не були насправді! Адже бути краще і здаватися краще – різні речі.

Що таке любов до людини?
Природа хитра і мудра. Щоб дві людини звернули одна на одну увагу, об'єдналися в сім'ю і продовжили рід, матінка-природа обдаровує їх любов'ю, надягає на закоханих своєрідні "рожеві окуляри", і тоді людина бачить лише позитиви в своєму партнері, зовсім не помічаючи негативу.

Але ось проходить термін, достатній для того, щоб народилася і трохи зміцніла дитина, і ці самі окуляри падають з очей, відкриваючи реальне не прикрашене життя. Ви вже маєте один одного, і вам більше нема чого приховувати. В сім'ї починаються бродіння, невдоволення, скандали і сварки. Ось і виходить, що приблизно любов триває 3 роки. Якщо у людей вистачить сил, терпіння і мудрості подолати цей кризовий період, вони зможуть зберегти сім'ю. А якщо емоції перевищать розум, то від колишньої любові і прихильності не залишиться зовсім нічого.

Чому кохання живе три роки?
Насправді це не кохання, а пристрасть живе 3 роки. Просто на якомусь етапі люди підміняють ці поняття. Любов, яка тримається виключно на особливостях фізіології і сексуальному бажанні, не протягне довго. Її запала від сили вистачає на цей період часу.

Що таке любов до людини? Це щось більше, ніж просто дика нестримна пристрасть. Крім власне сексу, справжня любов включає в себе цілий спектр почуттів: симпатію, взаєморозуміння, повагу, гармонію, турботу, увагу, вдячність, ніжність. Якщо пара це розуміє і цінує один одного, у неї є шанс переступити трирічний поріг і піти далі по життю рука об руку. Якщо ж пристрасть вичерпається – в результаті не залишиться нічого, що могло б утримати людей разом, шлюб живе три роки і потім розпадається через непотрібність.

Як зберегти любов?
Адже за ці три роки нічого не змінилося у вашому партнерові, просто ви стали дивитися на нього інакше, з-під пелени, що впала з очей. Значить, щоб зберегти свою любов, починати треба з себе. Причому обом. Якщо ви свідомо вибираєте життя зі своїм партнером, вам доведеться серйозно попрацювати над собою. Рецепт збереження любові простий і одночасно складний: шукайте компроміси замість претензій, проявляйте повагу та турботу замість перетягування ковдри на себе, даруйте і віддавайте, замість того щоб вимагати і брати. Вашу любов забирає ваш власний егоїзм. Так що викорінювати його в собі. І тоді любов буде з вами завжди.

Джерело: Сегодня
1-02-2019, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 873

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.