Якісний мармелад піде на користь всім, адже він сприяє оздоровленню організму. Вживання мармеладу на думку вчених не лише втамовує потребу в солодкому, притаманну багатьом людям, але навіть може захистити від розвитку пухлин.
Науковці твердять, що мармелад містить пектин, який сприяє більш активному виведенню з організму небажаних речовин, включаючи токсичні компоненти, накопичення яких призводить до розвитку пухлинних процесів, передає ukrhealth.net.
За даними фахівців, пектин може сприяти виведенню з організму людини важких металів побічних продуктів метаболізму, холестерину, анаболіків, жовчних кислот. З цією властивістю пов’язаний той факт, що мармелад є відмінним антидепресантом. У подібному ефекті мармелад не поступається визнаному шоколаду, причому він менш калорійний, а, отже, безпечніший для фігури.
Втім, споживання мармеладу як і будь-яких солодощів необхідно контролювати, щоб уникнути зайвої ваги. Крім того, важливо, щоб продукт не містив у собі багато штучних добавок і не мав додаткових калорійних доважків, – наприклад, у вигляді цукрового обсипання або шоколадної глазурі.
"Вибирайте мармелад правильно – по відтінку він повинен наближатися до натуральних тонів, а не бути яскравого кольору, такі ласощі містять багато барвників. По своїй структурі цей мармелад повинен бути однорідним і з кислуватим присмаком, непрозорим", – зауважили експерти.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
29-01-2019, 02:00
0
1 413