Деякі українці досі вірять у те, що магазинна курятина обов’язково має містити гормони та антибіотики, а тому потрібно обирати домашню.
Власний експеримент видання УНН показав, що жодної різниці між домашньою куркою та магазинною немає.
Але що з цього приводу думають експерти, УНН дізнавався у керівника відділу тестувань науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз “ТЕСТ” Ніни Кільдій.
За її словами, купити неякісну курятину можна як в магазині, так і на ринку. Безпечність продукту лежить на совісті виробника - хоч би він був великим підприємством, чи бабусею з села.
"Не можна ділити курятину на магазинну та домашню. Це міф, коли кажуть: купуйте лише домашню, або лише магазинну. Є бабусі, які вирощують курей на продаж, як для себе, - совісно. А є ті, які годують курей спеціальними кормами з антибіотиками. Вони особисто це м'ясо не їдять, а збувають. Те ж саме стосується і промислових виробників", - каже Кільдій.
Якість курятини залежить від санітарних умов вирощування птиці, а також її раціону харчування, зауважила експерт.
"Відсутність у курятині антибіотиків та гормонів свідчить про якість кормів. Відсутність сальмонел - про здоров'я птиці та санітарні умови обробітку продукту.
А ще важливо, як перевозили м'ясо птиці із птахофабрики на точку реалізації. Бо за відсутності належних умов при транспортуванні курятини навіть ідеальне м'ясо, без антибіотиків і гормонів, може зіпсуватися, та призвести до харчового отруєння", - розповіла Кільдій.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram