RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як відрізнити справжню чорну ікру від підробки


У соцмережах активно обговорюють пост виконуючого обов'язки голови МОЗ України Уляни Супрун.

Вона рекомендує українцям не налягати на дорогу чорну ікру – тому що, по-перше, такі ж корисні речовини можна знайти і в інших продуктах, а по-друге, виловом осетрових, які, до речі, занесені до Червоної книги, часто промишляють браконьєри.



Статусна і з багатим смаком. Продавець Сергій розповідає, чому чорна ікра за смаком краща за червону.

"Червона ікра має яскраво виражену оболонку, яка лопається, коли ви придавлює її язиком до піднебіння. Чорна ікра має маслянистішу консистенцію", – пояснює чоловік.

Покупці погоджуються. Справжню чорну в Україні купити можна, але просять за неї дорого. Якщо ви хочете поласувати чорною ікрою, готуйтеся викласти дві тисячі гривень за 100 грамів.

Висока вартість обумовлена ​​тим, що осетрові дають першу ікру тільки в 6-10 років від роду. Тому чимало любителів делікатесу вірять, що він багатий вітамінами. Однак лікарі стверджують інше. Є продукти, які за вмістом поживних мікроелементів не поступаються чорній ікрі.

"За своїм змістом нуклеїнових кислот чорна ікра не набагато перевершує дешевші варіанти. Мінтаєву ікру, щучу ікру, ікру тріски можна купити за цілком помірні гроші", – радить дієтолог Олександр Кущ.

Головне в пошуках ікри – не купити фальсифікат.

"В кращому разі, вживання фальсифікату – це втрачені гроші. А в гіршому випадку – можна дійсно отруїтися", – говорить фахівець з харчування.

Один з найважливіших ознак неякісної ікри – її рідка консистенція. Звертайте також увагу на виробника. Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала: слід вибирати ікру перевірених виробників – з відповідною відміткою на упаковці.

"Стерлядь, білуга, російський осетер і інші занесені до Червоної книги. Головною загрозою для осетра є браконьєрський вилов цієї риби, головним чином заради ікри", – написала Уляна Супрун.

Джерело: Сегодня
25-01-2019, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 2 968

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.