RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До чого б'ється посуд: прикмети та повір'я

Битий посуд як відомо приносить щастя, тому до розбитої тарілки або склянки всі ставляться завжди спокійно, хоча виявляється, що не все так однозначно.

Якщо посуд розбився на весіллі



На весільному торжестві розбитий посуд - не рідкість. І веселі гості супроводжують дзвін фужерів, тарілок, які розбилися, криками: "На щастя! " Але яке воно буде, це щастя?

Якщо тарілка або чашка розлетілися на безліч дрібних осколків, це віщує молодятам довге і щасливе спільне життя до самої старості.

Поганою прикметою вважається, фужер, що лопнув в руках у свекрухи або тещі - молодих будуть супроводжувати сварки та чвари, вони не зможуть підтримувати хороші стосунки з ріднею. Щоб нейтралізувати цю прикмету, нареченому потрібно кинути нещасливий фужер через ліве плече, щоб він розбився.

Молодята повинні випити шампанського, а потім дружно кинути об землю келихи. Чим більше осколків - тим щасливіший шлюб.

Коли всі сядуть за стіл, свідкам потрібно піднести молодим тарілку з їжею (будь-якою), а вони повинні її разом розбити. Але якщо наречена звалить зі столу тарілку, це до зрад з боку нареченого. Щоб їх запобігти, наречена повинна стати лівою ногою на найбільший уламок - ніби показуючи, що всі суперниці тепер у неї - ось де!

Якщо наречений розбив склянку, то це попередження про те, що він у майбутньому може пристраститися до спиртного. Щоб нейтралізувати прикмету, треба збризнути осколки чистою водою зі словами: "Прикметі не збутися, тобі, раб Божий (ім'я), не спитися!"

Якщо посуд б'ється на кухні

У повсякденному житті посуд теж має звичай битися. Якщо це вийшло випадково, то не переживайте, нічого небезпечного вам не загрожує. Але от якщо ви гримнули тарілку, чашку і т. д. в гніві, то бережіться - вас чекає низка невдач, особливо у фінансовому плані, а також сварки з близькими людьми. Тому не вдавайтеся до улюбленого в багатьох сім'ях прийому вираження невдоволення, контролюйте емоції: і посуд збережете, і поганій прикметі не дасте збутися.

Окрему увагу варто приділити стаканам, келихам і чашкам, зробленим зі скла. "Де склянка б'ється, там добре живеться". Згідно цієї приказки, розбитий стакан принесе власникові удачу. Але якщо його розбили не ви, а хтось інший, бережіться - вашому благополуччю дуже заздрять, і це може призвести до вроків та інших неприємних наслідків!

Якщо жінка розіб'є склянку свого чоловіка або коханого, то це знак: у неї з'явилася суперниця. Можливо, що чоловік їй навіть не симпатизує, але вона точно поклала на нього око і може попсувати йому чимало нервів і його половинці!

Бізнесмен, впустив склянку з водою і розбив її, буде щасливий, його справа принесе йому чимало грошей.

Якщо розбилася дитячий кухлик, це говорить про те, що на дитині - вроки, і їх треба терміново зняти. Особливо показово, якщо це трапилося кілька разів за короткий проміжок часу.

Якщо посуд тріскається та б'ється сам по собі

Трапляється, що посуд тріскається сам по собі. В такому разі вам потрібно бути готовим до випробувань, можливий брак фінансів. Тріщини на посуді поглинають енергію і, отже, удачу, згідно теорії фен-шуй. Але попереджений - значить, озброєний, тому не опускайте руки, дійте наперекір обставинам, боріться, і чорна смуга вас омине.

Інколи посуд не тільки тріскається, але і б'ється сам по собі, без втручання людей або хуліганських вихованців. Вважається, що це витівки домовика. Щоб вони припинилися, його потрібно задобрити, наприклад поставивши в куток кухні блюдце з молоком, а поруч - трохи солодощів. На ранок все це треба віддати пташкам (кішкам, собакам).

Існує й інша версія, чому посуд мимовільно розбивається: він виступає в ролі провідника, вбираючи в себе негатив, який накопичується в житлі. І коли його стає забагато, посуд тріскається, звільняючи простір від "нечистої" енергетики та можливих бід.

Чому не можна зберігати вдома посуд, що має тріщини

Напевно у багатьох в будинку знайдеться який-небудь посуд з тріщинкою або іншими дрібними пошкодженнями. Адже деколи дуже важко розлучитися з улюбленою чашкою, навіть якщо на ній з'явився досить помітний скол. І така сентиментальність (або "ощадливість") таїть в собі велику небезпеку.

По-перше, зберігаючи тріснутий посуд, ми залучаємо самотність. Чули вислів "Розбиту чашку не склеїш"? Відчуваєте зв'язок? Особливо небезпечне таке "сусідство" для сімейних пар.

По-друге, посуд з дефектами, як було сказано вище, відлякує удачу. Тарілочка з тріщинкою може залучити бідність!

Терміново наведіть ревізію і позбавтеся від битого посуду! Викинувши його з дому, ви позбудетеся від бід і негараздів. Найкраще це робити в ніч нового місяця. Посуд потрібно загорнути в чисту бавовняну тканину і віднести подалі від будинку. Бажано - на пустир. Залишаючи там, - сказати: "Бито-колото, з бідою перемелено, на пустирі залишу, щастя в дім направлю. Як сказала, так і буде. Амінь!"

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
19-01-2019, 02:15
Коментарів 0 Переглядів 90 137


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!