Ціни на більшість основних продуктів від початку вересня пригальмували – овочі і фрукти вже не дешевшають, крупи, молокопродукти тощо – не дорожчають. Це засвідчують результати моніторингу державної інспекції з контролю за цінами у Чернівецькій області 10 вересня цього року.
Дедалі делікатеснішим продуктом для буковинців стає м’ясо, яке на ринках хоч на 50 копійок, але дорожчає щотижня. Фахівці стабільне підвищення ціни пояснюють тим, що попит на м’ясо залишився незмінним, а ось пропозицій бракує – селяни дедалі менше вирощують худобу для потреб ринку. Сало також від початку місяця подорожчало, хоча і незначно – на неповну гривню.
Збільшення вартості курячих яєць, за даними перевірки держінспекції, сталося через виробника. ЗАТ “Крушинський птахівничий комплекс” (Київська область) підняв ціни на свою продукцію одразу майже на 12%.
Подешевшала у вересні тільки гречана крупа. Причому постачальник знизив її на 7,5%, а до споживача крупа доходить зі знижкою 0,6%.
Щодо найближчих прогнозів у держінспекції наразі припускають, що виробники знизять ціни на олію.