RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » 6 продуктів, які шкодять мозку

6 продуктів, які шкодять мозку


Продукти харчування можуть безпосередньо впливати на роботу мозку, стверджують вчені.

Різноманітні дослідження доводять: деякі продукти мають здатність порушувати функції головного мозку, погіршувати пам’ять і провокувати виникнення депресії, пише ukrhealth.net



Продукти, які шкодять мозку: жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано діє на функції пам’яті. Приймати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним). Диспропорції у вживанні жирних кислот відображаються на стані гіпокампу – зони мозку, яка виробляє нові нейрони.

Продукти, які шкодять мозку: алкоголь. Іспанські вчені встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, відрізняються більш низькою продуктивністю розумової роботи. За словами фахівців, це відбувається через те, що мозок питущих відчуває збільшене навантаження, а нервова система – підвищена напруга. В результаті виникає перевтома, що позначається і на розумовій діяльності.

Продукти, які шкодять мозку: жирне м’ясо. У ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Вчені стверджують, що у любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з епізодичною, просторовою і контекстною пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.

Продукти, які шкодять мозку: смажені. Згідно з даними, опублікованими в Jama Neurology, постійне поїдання класичної смаженої страви – картоплі фрі сприяє закупорці судин і підвищенню ризику деменції.

Продукти, які шкодять мозку: риба. Чи не помилка це? Вчені кажуть, що ні. Справа в тому, що деякі види риб акумулюють в собі речовини-забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Наприклад, тунець накопичує ртуть – дана речовина токсична для мозку і нервової системи.

Продукти, які шкодять мозку: з високим глікемічним індексом. Наявні дані говорять про те, що жінки які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти сприяють різкому зростанню рівня цукру в крові і збільшення вироблення в організмі інсуліну. Типові зразки такої їжі – білий хліб, рис, пластівці, картопля.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-01-2019, 02:52
Коментарів 0 Переглядів 1 851

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.