Дослідження науковців з Університету Лідса (Великобританія) показало, що м’ясо підвищує ймовірність розвитку онкозахворювання у тих жінок, у кого в родині є випадки захворюваності на рак кишечника. Результати опублікував International Journal of Cancer.
Цей висновок був зроблений після аналізу даних, отриманих в ході 17-річних спостережень за 32 тисячами жінок, передає ukrhealth.net.
За період дослідження у 335 учасниць був виявлений рак товстої кишки. Якщо співвіднести особливості раціону харчування і стан здоров’я у жінок, автори проекту уклали, що часто їсти м’ясо представницям прекрасної статі шкідливо.
"У випробовуваних, які регулярно їли червоне м’ясо – яловичину, свинину, баранину, – ризик розвитку раку нижніх відділів товстої кишки виявився вищим", – констатували вчені в публікації журналу.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-01-2019, 00:30
0
2 155