RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

В Україні подорожчав мобільний зв'язок: скільки будемо платити

Під кінець минулого року два з трьох операторів мобільного зв'язку - "Київстар" і lifecell - збільшили плату за послуги і закрили старі тарифи. Третій оператор Vodafone - поки тримається. Останній раз він піднімав ціни влітку.

Місяць тому, 12 грудня, lifecell вирішив підняти більшу частину своїх тарифів. У когось абонплата зросла на 33%, як у тарифному плані Хайп, а у когось аж на цілих 75%, як у користувачів тарифних планів Лайфхак. В абсолютних цифрах вийшло, що більшість тарифів оператора зросли на 25-30 грн, а деякі від 40 до 75 грн. У компанії проблеми не побачили: не можеш платити - переходь на дешевший тариф. Багато користувачів так і зробили.

Компанія зазначає, що послугою "конструктор", де кожен може підібрати тариф сам собі, за останній місяць користувалися в 5 разів частіше, ніж зазвичай, пише LIGA.net., повідомляє УНІАН.



У lifecell зазначили, що оскільки підняття великої кількості тарифів вже відбулося в грудні, оператор не планує підвищувати ціни найближчим часом.

"Київстар", у свою чергу, вирішив скасувати частину своїх старих дешевих та інших тарифів, яких у нього близько двохсот.

З 15 січня по 15 лютого 2019 оператор припинить дію частини старих тарифних планів, які на думку оператора були введені близько 5 років тому і "які є застарілими та не відповідають вимогам клієнтів або ринкової ситуації". Оператор вирішив підчистити в основному бюджетні тарифи, за якими абоненти могли мало і рідко платити та спілкуватися голосом.

Наприклад, власники тарифу "Базовий" могли безлімітно спілкуватися в мережах "Київстар" і не платити щомісячну абонплату. Дзвінки на інші оператори коштували 1,5 грн хвилину, а 50 Мб інтернету - 3 грн. Тепер же цим абонентам доведеться переходити, наприклад, на найдешевший тариф Безлім Соцмережі - за 75 грн.

Список тарифів, які закриваються: XXL Базовий Безлім + Київстар Класичний Комфорт Ультра Комфорт Вільний Київстар 35 Вільний смартфон Би29 5+0 Новий! Вільний Київстар Комфорт+ Київстар 3G онлайн 2017.

Також, "Київстар" розпочав днями переводити абонентів передплаченого тарифу Онлайн 4G на тариф Онлайн 4G+, який коштує на 40 грн дорожче, але включає такий же пакет послуг. Абонплата в новому тарифі Онлайн 4G+ становить вже 115 грн замість 75 грн в старому Онлайн 4G. Тобто, вона підвищилася на 50% (без урахування переходу з місячної абонплати на чотиритижневу). Тариф був введений не так давно — 21.09.2017 року. Оператор підкреслив, що вартість послуг у цьому тарифі була значно нижчою за ринкову, тому його замінили.

У "Київстарі" не відповіли на питання, чи планує компанія в найближчі два місяці закривати старі тарифи або підвищувати вартість нових, відзначає видання. Між тим, начальник відділу зв'язків з громадськістю ВФ Україна (Vodafone) Вікторія Рубан розповіла, що у них найближчим часом не передбачається змін у тарифних планах, архівних і діючих.

У Vodafone називають свої тарифи адекватними ринку.

Зараз на сайті lifecell мінімальний тариф з актуальною лінійки prepaid - Дзвінки всім - 80 грн за 4 тижні. У "Київстару" мінімальний актуальний тариф - Безлім Соцмережі - 75 грн. У Vodafone є тариф SuperNet Start - 65 грн за 4 тижні. Це помітно перевищує середній чек за надання послуг (ARPU), який вони мали в третьому кварталі 2018 року (56 грн - Vodafone, 57 грн - Київстар, 59 грн - lifecell). Тому, швидше за все, середній чек у мобільників в першому кварталі нинішнього року значно збільшиться.

Примітно, що у всіх операторів серед актуальних лінійок немає спеціальних тарифів для дзвінків. Навіть найдешевші пропозиції обов'язково включають інтернет-пакети. При цьому, ще далеко не всі користувачі мобільного зв'язку обзавелися смартфонами.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-01-2019, 10:28
Коментарів 0 Переглядів 3 724

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.