Американські вчені заявляють, що регулярне вживання цих овочів підвищують шанс на довголіття.
Зокрема, за словами наукових фахівців, ймовірність довголіття зростає при регулярному включенні в раціон моркви, адже до її складу входять речовини, які значно зміцнюють імунну систему – вітаміни С, PP, E, а також магній і цинк. Крім того морква є джерелом бігу-каротину, що забезпечує синтез сильного антиоксиданту вітаміну А, передає ukrhealth.net.
Експерти рекомендують вживати моркву в поєднанні з жирами.
Тим, хто хоче стати довгожителем, слід звернути увагу і на інший овоч – броколі. За рахунок високого вмісту кальцію і калію броколі допомагає зробити кістки скелета міцнішими, а, крім того, калій необхідний для підтримки здоров’я серця і судин.
Багато калію містять в собі і помідори – їх вживання нормалізує артеріальний тиск, захищає від появи серцевих захворювань.
Крім цього, сприяє довголіттю вживання болгарського перцю – лідера по концентрації вітаміну С. Також фахівці радять для продовження життя вживати баклажани, буряк і кабачки. Баклажани ефективно очищають судини та кров від "поганого" холестерину в крові, кабачки насичують організм не тільки вітаміном С, але і потужним антиоксидантом лютеїном, а буряк містить йод, який допомагає боротися з атеросклерозом і покращує загальне самопочуття.
Ще один овоч, що допомагає прожити довше, – це капуста. В капусті присутня речовина діїндолілметан, що захищає від радіації.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-01-2019, 01:00
0
3 346