Згідно звіту Європейського агентства з безпеки продуктів харчування, для підтримання здоров’я людині слід з’їдати щодня не менше 2,5 грамів какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду.
Як було встановлено вченими з Університету Редінга, вживання какао стимулює розвиток потрібних бактерій і зменшує запалення у кишечнику – в результаті імунітет стає міцнішим, і антитіла успішніше борються з патогенами, передає ukrhealth.net.
Але найкориснішим какао вважається навіть не тому. Більшою мірою какао цінується науковими фахівцями за здатність впливати на нервові клітини. Напій какао позитивно діє на нервову систему, допомагаючи нейронам відновлюватися і налагоджувати зв’язки в мозку, який сильно страждає в результаті повсякденних стресів.
Сама зима з її темрявою і холодом виявляється тривалим стресом для організму. Какао піднімає настрій і покращує опірність до депресивних станів – як і хвороб в цілому – в ньому багато магнію, який допомагає справлятися з нервовою напругою, розслабляє м’язи, покращує сон.
Люди, які п’ють какао, в два рази менше піддаються ризику захворіти на діабет або зіткнутися з проблемами серця. До складу какао входять флавоноїди, які регенерують мітохондрії – енергетичні центри клітин міокарда і каркасних м’язів. Завдяки його вживанню взимку збільшується еластичність судин, поліпшується кровотік і кровопостачання мозку.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
9-01-2019, 00:20
0
1 191