RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому випадає волосся і як із цим боротися


Чому сильно випадає волосся, від чого це залежить, які найчастіші причини облисіння і які є засоби для зростання волосся – на ці та інші питання ви знайдете відповіді в нашій статті.

Насправді причин, чому випадає волосся у жінок і чоловіків, може бути безліч. І важливо розібратися, що саме спровокувало втрату волосся. А вже після цього можна приступати до вирішення проблеми облисіння і відновлювати зростання волосся.



Процес природного старіння волосся
Кожна волосина має свій термін життя, після закінчення якого вона має випасти. А на її місці потім формується і виростає нова. Нормальною вважається втрата близько півсотні волосків за добу.

Чому волосся випадає: спадковість
Випадання волосся може бути спровоковано спадковістю, якщо у когось із членів сім'ї спостерігалося раннє облисіння.

Чому випадає волосся у жінок: причина в гормональному збою
Втрата волосся у жінок нерідко спостерігається через різні гормональні зміни. Наприклад, дорослішання, початок статевого життя, вагітність, приймання контрацептивів, менопауза тощо.

Чому сильно випадає волосся: через хворобу
До сильного випадання волосся може призвести загальне зниження імунітету, а також приймання ліків, патології в організмі, безпосередньо проблеми зі шкірою й інші захворювання. Наприклад, цукровий діабет, захворювання щитовидної залози, вегето-судинна дистонія, остеохондроз, алергія, себорея, дерматит, стригучий лишай, інфекція тощо.

Волосся може клапотями залишатися на гребінці через неправильну дієту, авітаміноз або дефіцит необхідних мінералів. Наприклад, нестача заліза, магнію, цинку, кальцію провокує не тільки загальну слабкість, але й інтенсивне випадання волосся.

Чому восени випадає волосся: депресія і стрес
Осінь – для багатьох період депресивного стану, підвищеного стресу і нудьги. Організм відгукується на пригнічений настрій занепадом сил і випаданням волосся. Також до різкого облисіння призводять фізичні перевантаження, емоційні переживання, недосипання.

Випадає волосся: причина в поганому догляді
Часто волосся випадає через те, що жінки схильні зловживати всілякими хімічними засобами для догляду, фарбування й укладання волосся, а також застосовувати гарячий фен, плойку, праску, термобігуді тощо.

Випадає волосся: через забруднення навколишнього середовища
Підвищений радіаційний фон, забруднене повітря і вода, неякісні продукти негативно впливають на стан організму в цілому і волосся зокрема. До речі, сюди ж можна віднести неправильне харчування, зловживання деякими продуктами, а також алкоголь і куріння.

Різкі стрибки температури тіла протягом хвороби можуть спровокувати таку реакцію організму, як випадання волосся. Але перепади температури повітря і перебування на морозі без головного убору – це також вороги здорового волосся.

Які ж є засоби, що зміцнюють волосся, запобігають їхньому випадінню і покращують зростання?

Народні засоби проти випадіння волосся

Існує безліч методів і засобів народної медицини, які відмінно допомагають при випадінні волосся. Наприклад, мед, імбир, лопух, кропива, полин, реп'яхова і касторова олія, цибуля, гірчичні маски живлять шкіру голови, зміцнюють, підсилюють зростання нового волосся.

Щоб не допустити проблеми випадіння волосся, слід не доводити організм до крайнощів, правильно харчуватися, вести здоровий спосіб життя, уникати стресів, зміцнювати імунітет, і тоді волосся відгукнеться прекрасним станом, пишністю і красою.
8-01-2019, 00:50
Коментарів 9 Переглядів 3 287

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 березня 2023 09:38
В новині:
У мене найчастіше у міжсезоння волососпад активується, рятують вітаміни. Хорошими виявилися швейцарські натубіотини. Пропила місяць і волосся стало і виглядати краще, і випадання зупинилося повністю.

Hаписав: Яна, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 травня 2023 09:32
В новині:
Коли рік тому зазнала сильний стрес, то почалися проблеми зі здоров'ям. У першу чергу почало сильно випадати волосся. Пропила заспокійливі та в аптеці ще таблетки Натубіотин запропонували для краси волосся, нігтів та шкіри. Я приймала їх два місяці. Реально ефект відчула по всіх напрямках!

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 серпня 2023 14:44
В новині:
Так, через стрес волосся часто лізе. Берегти себе треба та пити вітаміни. Від себе можу додати, що покращує якість волосся і зменшує випадання Натубіотин. Я пила ці моновітаміни протягом місяця, тепер ця проблема, слава богу мене не турбує.

Hаписав: Гість Людмила, Коментарів: 0, Новин: 0, 11 вересня 2023 09:04
В новині:
На стан нашого волосся впливають різні фактори і стрес у тому числі. В мене якщо якесь емоційне струс, то відразу волосся лізе .... Я періодично комплекс Альпента пропиваю, щоб зміцнити i покращiти стан волосся. Поки що це найкращій препарат, який допомагає вирішити проблему.

Hаписав: Тетяна, Коментарів: 0, Новин: 0, 17 жовтня 2023 10:59
В новині:
Випадання волосся – складна тема, буває дуже непросто причину цієї напасті визначити. У мене був період, коли волосся дуже сильно сипалося, навіть моя перукар це помітила. Вона сказала пропити якісь вітаміни з біотином, я так і зробила, купила Натубіотин. Дуже задоволена! Волоспад зупинився.

Hаписав: Юлiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 листопада 2023 08:01
В новині:
Я завжди в міжсезоння намагаюся пропивати якийсь комплекс для волосся, тому що в цей період зазвичай у мене і починаються з ними проблеми. Зараз приймаю капсули Альпента. Курс на три місяця розрахований. Мені подобається результат вiд прийому.Стан волосся покращився в рази і нарешті практично припинилося випадання.

Hаписав: Маргарита, Коментарів: 0, Новин: 0, 29 листопада 2023 10:27
В новині:
Мені подобається Натубіотин – він безумовно потрібен шкірі, волоссю та нігтям. Біотин не тільки підтримує нормальну роботу організму (регулює жировий обмін, функціонування потових залоз, нервової тканини, кісткового мозку, є джерелом сірки та уповільнює процес старіння), а й дарує зовнішній результат. Волосся пiсля прийому цих моновітамінів блискуче, сезонне випадання не такі сильні, міцні нігті і шкіра виглядає здоровіше. Курс приблизно 2-3 місяці.

Hаписав: Мiла, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 грудня 2023 10:53
В новині:
А мiй головний секрет – це прийом вітамінів. У міжсезоння п'ю комплекси для шкіри, волосся та нігтів. Востаннє Натубіотин приймала дуже задоволена. Волосся гладке, шовковисте і не випадає більше. Восени проп'ю ще раз.

Hаписав: Юлiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 20 грудня 2023 08:36
В новині:
Це все через нестачу вітамінів в організмі. Їх бажано восени та навесні приймати. Я вже зараз комплекс Альпента для волосся приймаю. Волосся стало здоровішим, росте швидше і зменшилося їх випадання. Я дуже задоволена таким результатом:)


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!