Вчені стверджують, що активне вживання деяких продуктів протягом року збільшує ризик ранньої смерті на 30%.
Зокрема, в "чорний" список занесли фруктові соки, передає ukrhealth.net.
Згідно з даними наукових досліджень, щоденне вживання двох склянок фруктових соків протягом року підвищує ймовірність появи хвороб серця майже на 150%. У таких соках занадто багато цукрів, і їх вживання ваш цукор в крові підскакувати різко вгору. Фрукти треба їсти цілком.
Слідом за соками йдуть різноманітні солодкі напої, які в достатку заполонили сьогодні магазинні полиці. За словами вчених, їх постійне вживання загрожує розвитком ожиріння, яке провокує гіпертонію і діабет другого типу, що не може не позначатися на функціях системи серця та судин.
Також небезпечні харчові джерела "оброблених" вуглеводів – білий рис, макарони, борошняні вироби і випічка з білої муки. В таких продуктах практично повністю відсутня клітковина, яка б не дозволяла рости рівню глюкози в крові.
Пластівці, використовувані для приготування страв до сніданку діють на організм приблизно так само, як і страви з білого рафінованого борошна. При їх покупці експерти радять звертати увагу на вміст клітковини – її рівень повинен бути не нижче 3 грамів на 100 грамів продукту.
Покупні злакові батончики, як з’ясувалося, теж можуть наближати смерть. У них міститься величезна кількість "порожніх" калорій з-за численних добавок у вигляді сиропів, шоколадної пасти, фруктози і так далі.
Резюмуючи, вчені додали: всі перераховані продукти відрізняються підвищеним вмістом вуглеводів, особливо “швидких”. За даними дослідження за участю 5 тисяч осіб, щоденний раціон, в якому більше 60% припадає на вуглеводи, на третину підвищує ризик смерті від серцевих нападів або інсультів протягом семи років.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-01-2019, 01:45
0
2 823