Мільйони людей в різних країнах світу страждають від здуття, яке вважається найбільш поширеною проблемою з травленням.
На думку нутриціоністів, існують три основні причини здуття, передає ukrhealth.net.
По-перше, це так звані додані цукри, які ми вживаємо з різними продуктами харчування, не читаючи уважно список інгредієнтів. Ці додані цукру можуть навіть міститися в тих продуктах, які відносяться до категорії здорових, наприклад підсолоджувач ксиліт. Його вплив на шлунок може спровокувати здуття.
По-друге, ця проблема відзначається у людей, які споживають багато фруктів, а також бобів і квасолі. Надмірна кількість харчових волокон трохи перезавантажує травну систему.
Нарешті, третьою поширеною причиною здуття вважається несприйнятливість до тих чи інших продуктів харчування. Дізнатися про наявність у себе подібної несприйнятливості можна, що називається, тільки методом тику.
І все-таки є певні способи, які дозволяють нам вже сьогодні зробити все для того, щоб завтра ніякого здуття не було. Наприклад, випийте одну столову ложку соку алое вера з водою перед прийомом їжі. Ця рослина відома своїм пом’якшувальною дією, але зазвичай її використовують для зовнішнього застосування. І ось тепер з’ясувалося, що алое вера також пом’якшує роботу шлунка і кишечника.
За вечерею варто звернути увагу на прийом травних ферментів, або побалувати себе ананасовим соком ще до прийому їжі. Ананасовий сік містить бромелайн – фермент, який допомагає знижувати рівень запалень. Крім того, нам можуть допомогти ферментовані продукти харчування. Вони дуже корисні для здоров’я шлунково-кишкової системи. До них, наприклад, відносяться популярний в Україні кефір, а також живий йогурт, кімчі і дріжджовий хліб.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram