Салати, приготовлені до новорічного столу, мають бути вжиті протягом 2-6 годин.
Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, передає 24 канал з посиланням на УНН.
За його словами, ті салати, в яких використовується майонез, мають бути з'їдені протягом 2-3 годин.
"Інші – протягом 6 годин. Та й взагалі понад доби порядна хазяйка не буде тримати їжу, бо вона має бути свіжою", – зазначив експерт.
Він наголосив, що суворих санітарних правил наразі немає навіть для закладів громадського харчування, оскільки старі радянські норми були скасовані, а новий закон, прийнятий 2014 року, встановлює загальні положення й не вказує, як саме суб’єкту господарювання досягати показника безпечності їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-01-2019, 01:15
0
1 446