RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як називається кожна річниця весілля: детальний список дат


Ви знаєте, як називається перша річниця весілля? А друга? А десята? Адже в залежності від того, скільки років чоловік і дружина прожили в шлюбі, вони святкують певну річницю свого весілля. А у друзів і близьких є радісний привід привітати їх з черговою знаменною датою і подарувати символічний і корисний подарунок.

Що традиційно дарують на кожну річницю весілля, можна легко зрозуміти з їхніх назв.



1 рік спільного життя в шлюбі має назву Ситцеве весілля. Молодят зазвичай обдаровують виробами з тканин: постільна білизна, рушники, скатертини і т.д.

Слідом йде друга річниця весілля. Як називається 2 роки в шлюбі? Це Паперове весілля. Хорошим подарунком будуть книги, сертифікати, картини.

3 роки спільного життя знаменує Шкіряне весілля, адже шлюб вже більш міцний, ніж перші два роки.

4 роки святкується Льняне весілля або ж мотузкове. Подружжя краще пізнають один одного і більш тісно переплітаються, подібно до мотузки.

5 років – це вже ювілейне Дерев'яне весілля. Стосунки пари, як і матеріал, більш міцний і надійний. А хорошим подарунком послужать меблі.

6 років відзначається Чавунне весілля. Прийшов час не тільки надійніше зміцнювати свою домівку, а й перевіряти її на міцність.

7 років святкується вже більше надійне і цінне Мідне весілля. Пара пройшла чималий спільний шлях і зміцнилася в стосунках.

8 років – не менш міцна і надійна Жерстяне весілля, коли подружжя вже утвердилися в міцності своїх зв'язків один до одного.

9 років шлюбу красиво називається Фаянсове весілля. Матеріал багатий, але крихкий і в будь-який момент може дати тріщину, але ж і шлюб часто переживає кризові часи.

10-річний ювілей відзначається як Рожеве або Олов'яне весілля. Чоловік з дружиною за такий термін вже встигли прирости один до одного, підлаштуватися один під одного, знайти компроміси і навчитися жити в гармонії.

11 років – це Сталеве весілля. Відносини непереломні, надійні, міцні, як і сам метал.

12-річчя спільного життя у пари називається Нікелеве весілля. Цей матеріал символізує чистоту і сяйво відносин у парі, вірність і турботу один про одного.

13 років шлюбу іменується ніжно і красиво – Мереживне весілля. Важливо пам'ятати, що навіть на такому чималому терміні почуття можуть бути тонкими, а тому важливо цінувати відносини. Крім мережив парі прийнято дарувати білі квіти.

14 років – ефектна Агатове весілля. Це досить міцні відносини, адже і сам камінь символізує добробут і процвітання.

Далі йде річниця весілля 15 років. Як називається п'ятнадцятиріччя спільного життя? Це красиве, дзвінке, чисте, сяюче Кришталеве весілля. Такі відносини вже надійно перевірені часом.

Як називається 16 річниця весілля? В цей день святкується урочисте Топазове весілля. Це символ ніжності і краси відносин на тлі міцності і солідності прожитих років.
17 років святкується чергове Рожеве весілля. Ця красива дата, яка символізує любов і ніжність відносин.

18 років спільного життя знаменує Бірюзове весілля. До цього терміну відносини досягли надійності і міцності, та й діти вже виросли, покинувши рідну домівку.

19 років спільного життя під одним дахом – це Гранатове весілля. Позначає достаток і достаток для пари. До цього терміну зазвичай досягається будинок повна чаша, а почуття спалахують з новою силою.

Черговий ювілей – річниця весілля 20 років. Як називається два десятки років спільного життя? Це Фарфорове весілля. Почуття в парі легкі й витончені, але при цьому до них потрібно ставитися дбайливо, щоб не розбити.

21 рік – святкується Опалове весілля. В якості подарунка чудово підійдуть вироби з цього красивого каменю.

22 роки знаменуються як Бронзове весілля. Як і сам метал, такі відносини міцні, надійні і гнучкі і непорушні.

23 роки шляху по життю рука об руку – це Берилове весілля, яке символізує достаток і благополуччя в родині.

24 роки – святкується ефектне Атласне весілля. Як і сама тканина, почуття у дружини і чоловіка легкі, красиві, такі, що хвилюють.

25 років спільного життя називається Срібне весілля. Цю назву знають багато людей, хоча небагато пар може похвалитися таким солідним строком у чверть століття. Почуття в такому шлюбі подібні благородному металу – вони надійні і дорогоцінні.

26 років – Нефритове весілля.

27 років – Весілля червоного дерева.

28 років – Нікелеве весілля.

29 років – Оксамитове весілля.

Далі йде чергова ювілейна річниця весілля 30 років. Як називаються три десятки років спільного життя? Це Перлинове весілля. І дарувати на цю дату прийнято перли.

Слідом відзначаються не менш цікаві річниці весілля з красивими назвами: Сонячне, Кам'яне, Бурштинове і інші.

35 років – Коралове або Полотняне весілля.

40 років – Рубінове весілля.

45 років – Сапфірове весілля.

50 років знаменує Золоте весілля. Півстоліття спільного життя – велика цінність, яку заслужила пара за такий серйозний термін.

55 років – Смарагдове весілля.

60 років – солідна Алмазне або Діамантове весілля. Стільки років любові і поваги подібні справжньому, рідкісному і найціннішому каменю.

65 років – Залізне весілля.

70 років – Благодатне весілля.

75 років – Коронне весілля.

80 років – Дубове весілля.

90 років – Гранітне весілля.

100 років – дуже рідкісна Червоне або Платинове весілля. Рідко, хто може похвалитися такими довгими і безцінними взаєминами, проте, такі дати теж існують.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-01-2019, 00:40
Коментарів 0 Переглядів 8 754


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!