Ще трохи, – і почнуться дні, вільні від роботи, але при цьому дуже ситні. Очолить цей святковий марафон зустріч Нового року.
Медики назвали найпідступніші частування на новорічному бенкеті, передає ukrhealth.net.
Майонез. Більш ніж наполовину будучи чистим жиром, майонез ще нерідко містить в собі хімічні речовини, які дуже шкідливі для органів травлення. Експерти радять звести до мінімуму використання покупного продукту і готувати для новорічного столу цей соус самостійно. Інша їх порада полягає в тому, щоб не вживати його постійно: з’ївши майонез в новорічну ніч, далі краще взяти паузу і дати шлунку відпочити.
Алкоголь. Який же перелік найпідступніших продуктів на новорічному столі може обійтися без алкоголю? Не обійшовся і цей. Медики настійно рекомендують прагнути до зменшення загального споживання алкоголю в період святкової ночі, обмежитися 1-2 келихами шампанського, відмовитися від солодких коктейлів з сиропами і газованою водою. Краще всього пити в новорічну ніч біле сухе вино. В іншому випадку організм отримає надмірну кількість вуглеводів, що негативно вплине на функції підшлункової залози та печінки і, скоріше за все, закінчиться надбавкою у вазі.
Жирне м’ясо. М’ясні новорічні страви неймовірно підступні: це справжнє джерело калорій, які осядуть на боках або на талії у вигляді збільшення жирового прошарку. М’ясо і без того важкий для травлення продукт, а з’їдене вночі, воно може створити серйозну проблему для травного тракту. Особливо, якщо врахувати, що попутно з’їдені салати ніяк не посприяють прискоренню метаболізму. Краще все ж мати в новорічну ніч під рукою ферментні препарати.
Консерви, ковбаси, нарізки. Шпроти – наше новорічне все. Ковбаса і нарізка – який же новорічний стіл без них? Тим часом, всі вони поповнили собою список найпідступніших продуктів. Експерти відзначають: через високий вміст солі в цих продуктах в організмі затримується вода і підвищується вага. Але і крім солі в них міститься багато консервантів та інших синтетичних інгредієнтів, яких потрібно уникати. Хочете нарізку – спробуйте запекти буженину самостійно.
Мандарини. З’їсти мандаринів можна відразу дуже багато. Але потрібно пам’ятати: у цитрусових висока кислотність, яка може погано впливати на шлунок. Крім того, мандарини здатні спровокувати алергію, – причому не тільки у алергіків, а практично у всіх.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-12-2018, 01:45
0
1 144