Один з поширених лайфхаків, щоб уберегтися від похмілля і швидкого сп'яніння в святковий період, потрібно з'їсти жменю активованого вугілля перед тим як пити або вже після вживання алкоголю. Чи працює цей метод?
Про це розповіла Уляна Супрун в своєму Facebook, пише molbuk.ua.
"Вугілля працює як своєрідна губка, швидко вбирає і пов'язує речовини, наприклад, ліки або токсини. Через це токсичні речовини не встигають всмоктатися в шлунково-кишковий тракт, а потім виводяться з організму природним шляхом.
Ідея, що вугілля може зв'язуватися з алкоголем і перешкодити його потраплянню до крові, може виглядати логічно. Але жодних наукових доказів такого ефекту немає", – написала в.о. міністра охорони здоров'я України.
Насправді алкоголь дуже швидко всмоктується в шлунку і вугілля взагалі його не адсорбує. Тому заїдати алкоголь купою активованого вугілля неефективно.
Є дієвіші способи, як можна зменшити шкоду від вживання алкоголю, каже Уляна Супрун.
"Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно. Пиття води допоможе уникнути дегідратації і потенційно зменшити кількість випитого алкоголю", - пише вона.
Не пийте алкоголь на голодний шлунок. До речі, вуглеводна їжа може допомогти зменшити інтоксикацію організму. І справляється з цим краще, ніж білкова їжа
Намагайтеся не змішувати алкоголь з газованими напоями. Алкоголь в поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, тому можна і швидше сп'яніти. Краще поєднайте алкоголь з фруктовими соками або водою.
"Пам'ятайте, що жодна таблетка не позбавить вас від наслідків надмірного вживання алкоголю. Перевірений спосіб, щоб їх уникнути – їсти збалансовану їжу і не перебирати з кількістю алкоголю", – підкреслила Супрун.
30-12-2018, 00:50
0
3 008