Що в першу чергу спадає на думку при згадці новорічного меню? Напевно, це олів'є і "шуба", які з року в рік мігрують від столу до столу. Але чи задумувались ви над тим, що Новий рік настане і без цих салатів, і навіть без майонезу? А поїсти в ніч на 1 січня можна куди смачніше і почуватись після цього легше.
Традиції, звичайно, традиціями, але якось сумно стає, коли на новорічний стіл витрачається сила-силенна грошей і часу, а результат один і той самий – на ранок шлунок болить від переїдання і занадто жирної їжі. Салати тут грають не останню роль! Адже жир не лише в смажених котлетах або відбивних, але він ще й майстерно потрапляє в кожен салат з майонезом.
Ми пропонуємо три рецепти святкових салатів без використання майонезу від шеф-кухаря Євгенія Клопотенка, які варто спробувати та здивувати гостей.
Вегетаріанське олів'єІнгредієнти:
Червона квасоля - 250 грам
Морква - 1 штука
Картопля - 3 штуки
Горошок консервований - 300 грам
Цибуля - 1 штука
Сметана - 250 грам
Часник - 1-2 зубчики
Цукор - 0,5 ст. л.
Гірчиця - 0,5 ч. л.
Олія - 2 ст. л.
Куркума, сіль, чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Картоплю і моркву помити, відварити в мундирі до готовності. Потім очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
Очистити і подрібнити цибулю. З банки зеленого горошку і червоної квасолі злити рідину. З'єднати підготовлені інгредієнти у великій салатниці і заправити вегетаріанським соусом.
Для соусу: змішати сметану, оліюо, гірчицю, цукор і пропущений через прес часник. Додати в цю суміш дрібку куркуми, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Рецепт салату із зимових овочівІнгредієнти:
200 г буряка
200 г гарбуза
200 г червоної цибулі
200 г моркви
1-2 ст. л. гарбузового насіння
1 ст. л. соняшникової олії
2 гілочки розмарину
за смаком сіль, перець
1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
1. Розігрійте духовку. Овочі очистіть і крупно поріжте. Застеліть деко пергаментом, викладіть овочі, додайте трохи олії і поставте запікати на 25-30 хвилин.
2. Готові овочі дістаньте з духовки, дайте їм охолонути. Викладіть в глибоку миску, збризніть лимонним соком, додайте спеції за смаком. Прикрасьте салат гарбузовим насінням і розмарином.
А для найвідважніших і для тих, хто готовий експериментувати, Клопотенко підготував дивовижний салат з авокадо і грейпфрутом. Це яскраве і незвичайне поєднання! А найкраще в цьому салаті – простота його приготування. Вам потрібно всього 5 хвилин і дві порції салату готові!
Рецепт салату з авокадо і грейпфрутаІнгредієнти:
1 грейпфрут
2 авокадо
½ граната
2 гілочки м'яти
1-2 ст. л. оливкового масла
за смаком сіль і перець
Приготування:
1. Грейпфрут очистіть від шкірки і перегородок. У вас повинно залишитися одне філе. Це потрібно, щоб грейпфрут не давав гіркоту. М'якоть поріжте великими шматочками.
2. Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку і очистіть від шкірки. Наріжте м'якоть великими кубиками.
3. Насіння граната відокремте від плоду, листочки м'яти відокремте від гілок і при необхідності помийте. Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Смачного!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-12-2018, 01:36
0
5 713