RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Вегетаріанський, або з грушею. 5 оригінальних рецептів олів'є

Вегетаріанський, або з грушею. 5 оригінальних рецептів олів'є


Для багатьох з нас символом святкування Нового року є салат олів'є - головний і незмінний елемент святкового меню. Які б сучасні та вишукані страви не з'являлися на наших столах в новорічну ніч, все одно цьому салату відводиться особливе місце.

Хоча цей новорічний салат міцно закріпився в кухні пострадянських країн, його творцем був французький кухар Люсьєн Олів'є. Ще в 19 столітті він придумав рецепт, який тримав в секреті, щоб привабити до свого трактиру відвідувачів. За нинішніми даними, до початкового рецепту олів'є, крім традиційних картоплі, майонезу, огірків і яєць, входили також рябчики і навіть ракові шийки.



У 20 столітті дорогі інгредієнти з популярного в новорічні свята салату замінили більш звичними і доступними, і олів'є став не ресторанним, а повсякденним блюдом. Хоча і улюбленим багатьма.

Оригінальний олів'є

Складові:

2 рябчика

4 картоплини

50 г салату латук

80 г майонезу

2 свіжих огірка

8 ракових шийок

½ склянки ланспіку (застиглий жирний бульйон, холодець)

2 чайні ложки каперсів

10 оливок

2 столові ложки соусу кабуль

Приготування:

Для соусу кабуль розтопіть в сковороді 20 г вершкового масла, підсмажте на ньому 40 г борошна до золотистого кольору, додайте 40 г хрону і 40 г вершків, прогрійте й остудіть.

Відваріть або запечіть рябчиків, відокремте м'ясо від кісток і поріжте. Варену картоплю і огірки поріжте кубиками. Складіть інгредієнти в миску, додайте каперси і оливки, заправте майонезом і соусом кабуль. Прикрасьте вареними раковими шийками, салатом латук і рубаним ланспіком.

Класичний олів'є

Складові:

7 картоплин

5 морквин

6 шт маринованих огірків

1 банка зеленого горошку

6 шт курячих яєць

300 г вареної ковбаси

100 г сметани

200 г майонезу

Приготування:

Відваріть картоплю, моркву та яйця, все наріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти перемішайте і заправте майонезом і сметаною. Додайте сіль і перець за смаком.

Олів'є з хурмою і м'ясом краба

Складові:

400 г хурми

300 г моркви

200 г огірків

200 г солоних огірків

300 г консервованого зеленого горошку

600 г м'яса краба

300 г майонезу

50 г зеленої цибулі

10 курячих яєць

Приготування:

М'ясо краба подрібніть, хурму й огірки поріжте на кубики. Моркву та яйця відваріть і наріжте кубиками. Всі інгредієнти перемішайте, заправте майонезом. Додайте сіль і перець за смаком.

Вегетаріанський олів'є

Складові:

5 картоплин

150 г тофу

1 солоний огірок

1 свіжий огірок

1 морква

½ банки консервованого горошку

½ банки консервованої кукурудзи

4 яйця

1 цибулина

150 г майонезу

Приготування:

Відваріть моркву, картоплю та яйця. Наріжте огірки, овочі, яйця і тофу кубиками, подрібніть цибулину. Змішайте всі компоненти, посоліть, поперчіть і заправте майонезом.

Олів'є з грушею

Складові:

5 картоплин

2-3 моркви

1 груша

100 г консервованого зеленого горошку

150 г варено-копченої шинки

100-150 г майонезу

зелена цибуля

2 ч л лимонного соку

Приготування:

Відваріть картоплю і моркву, очистіть і наріжте кубиками. Такими ж кубиками наріжте шинку. Не змішуючи інгредієнти, злегка заправте кожен з них майонезом. Грушу очистити, нарізати і збризніть лимонним соком. Горошок розімніть в грубе пюре, посоліть і поперчіть і додайте лимонний сік. Зберіть салат шарами в кулінарному кільці в такій послідовності: картопля, шинка, груша, морква і пюре з горошку. Змастіть майонезом і посипте нарізаною зеленою цибулею.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-12-2018, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 681

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.