RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому з подружніх стосунках пропадає секс: 3 причини


"У нас давно немає сексу в родині. Що робити?" – таке питання на тематичних форумах задають сотні і сотні користувачів. Названі ними причини виниклої проблеми різноманітні: від цілком певних "у нього простатит, а лікуватися не хоче" до туманних "від моїх ласк вона мовчки відмахується".

Ухилення чоловіка від сексу через хворобу розглядати не будемо, як і ситуацію, коли "зів'яли помідори": рецепт в цих випадках очевидний. Ми пошукаємо вихід із ситуацій, викликаних не цілком очевидними, але типовими причинами.



Експерти Ігор Чернокульскій, уролог-андролог, сексопатолог, репродуктолог, член Європейської асоціації урологів, член Української асоціації андрології та сексуальної медицини, і Алла Чайковська, психотерапевт, біоенергетик, член Української спілки психотерапевтів.

Причина 1: відсутність колишньої дистанції
Найчастіше такий формат стосунків виникає при великому подружньому стажі, але можливий і у молодого подружжя – коли вони стають "кровними" родичами і з'являються один перед одним без статусу "інь" і "ян". Скажімо, чоловік регулярно зафарбовує дружині перше сиве волосся, а вона вискубує йому волосся в носі.

Але "одне ціле" – це не однорідно перемішані "інгредієнти", а дві половинки, у кожної з яких є свої межі. Тому, щоб знову стати "він" і "вона", терміново позначайте кордони. Згадайте, адже в період взаємного тяжіння щось, а то і багато, про вас другій половинці відомо не було, що і створювало дистанцію.

Наприклад – перестаньте з'являтися перед чоловіком з припухлим від недосипу обличчям. Для цього потрібно встати всього на 10 хвилин раніше, ніж зазвичай. Це часом не збільшить глобально брак сну, зате його вистачить, щоб "розгладити" обличчя до моменту, коли прокинеться чоловік.

Допити "Де ти стільки ходиш?!" теж навряд чи були в цукерково-букетний період. Та й самі букети з'являлися у ваших руках не тільки від майбутнього чоловіка, а й були подаровані цікавим колегою. Природно, не насправді. Але ця інсценівка формувала образ жінки, яку потрібно утримувати. Тоді секс був і способом цього досягти, і наслідком потягу, що підігрівається.

Причина 2: човен розбився об побут
Якщо ви хочете змінити ситуацію, де чоловік сидів завжди на шиї або дружина ніколи нечупара, то без психолога не обійтися – все дуже запущено, щоб допомогли домашні методи.

Але якщо йдеться про малоініціативного чоловіка, який вже десятий рік задовольняється не дуже грошовою роботою, то можна спробувати принцип гамбургера. Коли ви обидва будете в гарному настрої, поговоріть, вклавши неприємне (невдоволення, претензію, нудні з точки зору партнера ваші прохання і побажання) в два шари приємного: в похвалу і/або заохочення.

Говоримо так: "Я так тобі вдячна, що завдяки твоїм заробіткам ми п'ять років тому зробили такий класний ремонт. Сумно, що зараз нам не вистачає до ладу на харчування. Але я думаю, що незабаром у тебе буде підвищення на роботі або якась інша підвернеться. У тебе ж стільки цінних професійних якостей!".

Далі перераховуємо ті самі якості, можна навіть прикрасити, і під кінець пропонуємо допомогу в пошуку нової роботи.

Ще один популярний камінь спотикання – розкидання брудних шкарпеток. Вішаємо на зовнішній стіні ванної кімнати грайливий покажчик зі стрілкою "шкарпетковий склад – там". А біля самого кошика інший: "Приніс. Молодець! Проси, що хочеш".

Такими методами можна спробувати вирішувати й інші побутові проблеми, які вас дратують і вбивають бажання сексу на корені.

Причина 3: ігри гормонів
Сексуальне бажання багато в чому залежить від флюїдів, що виливаються партнерами. Вони могли стати іншими. Наприклад, у жінки внаслідок вагітності та пологів вони стають мамськими. Ну а який секс з матір'ю, нехай і не твоєю?

Якщо чоловік обріс жирком або переклав на дружину відповідальність за прийняття важливих рішень, то в його організмі збільшується рівень естрогену і пролактину – він ніби стає жінкою і може продовжувати притягувати дружину, тільки якщо вона не противниця одностатевих шлюбів. Стає очевидним: якщо повернутися у вихідну точку, зміниться і гормональний фон.

Так, на старті чоловік був у жінки на другому місці, на першому – вона сама: вона ретельно стежила не тільки за фігурою, а й за своїм особистісним розвитком, і багато в чому завдяки зосередженості на собі стала бажаною для майбутнього чоловіка. Що стосується дитини, то він повинен залишатися плодом любові, а не створювати любовний трикутник, в якому завжди є зайвий. Тому терміново виходьте з образу "яжмати" і спіть в обнімку з чоловіком, а не дитиною.

І ще. Можете спробувати спати під різними ковдрами. Флюїди партнера ми вловлюємо носом. А якщо нюхаємо ми навіть саму "смакоту" довго і щодня, то нам її згодом хочеться все менше. Аналогічно – із запахом партнера. Можна спати і в різних кімнатах. Ми вловлюємо флюїди і енергетично: згідно з думкою нетрадиційної медицини, їх концентрацію на відстані п'яти метрів ми вже не відчуваємо, а відповідно, не так швидко пересичуємося.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-12-2018, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 6 327

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.