За даними дієтологів, може завадити скинути вагу горох, хоча саме бобові постійно рекомендуються для раціону, тих хто худне, так як в них багато рослинного білка і клітковини.
Вживаючи горох, який дійсно дає довгу ситість, потрібно бути фізично активним, передає ukrhealth.net.
У горосі міститься крохмаль, який при засвоєнні перетворюється в глюкозу, що йде на створення тілом жирових запасів на стегнах і животі.
Інший "підступний" овоч – це буряк. У ньому багато сахарози, і тим, хто прагне скинути вагу, буряк не підійде. Ще один коренеплід, що відрізняється високим вмістом природних цукрів, – морква. Якщо і їсти морквину, то максимум в злегка запеченому вигляді, тобто вживати її потрібно сирою.
У загальному і цілому майже всі коренеплоди відрізняються цукровістю. Якщо, наприклад, зварити з них суп, вийде блюдо, в якому майже не буде вітамінів, істотно зменшиться кількість клітковини, але буде присутній цукор, відзначають фахівці.
Також у цьому списку соя і продукти з неї. Соя вважається багатим джерелом білка, але є дані про те, що соєві фітоестрогени можуть певним чином впливати на гормональний фон і провокувати набір ваги.
Крім того, на схуднення можуть погано вплинути гарбуз і авокадо. У гарбузі основу волокон складають знову ж цукри, а авокадо дуже калорійний: один середній плід містить 250 кілокалорій.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-12-2018, 02:00
0
1 778