RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Які продукти можуть бути небезпечні в Новий рік

Які продукти можуть бути небезпечні в Новий рік

Знайдіть можливість приготувати частування до столу для новорічної ночі самостійно - це зменшить ймовірність того, що на нього потраплять страви недобросовісної обробки, а також неякісні та прострочені продукти.

Такою порадою поділилася лікар-дієтолог Людмила Бабич. Фахівець розповіла про те, які продукти потрібно купувати до святкової зустрічі Нового року особливо ретельно. Без належної обачності такі продукти можуть виявитися небезпечними для здоров'я, повідомляє MedikForum, пише УНІАН.



Магазинні салати. На думку експерта, виробникам готових страв у свята неможливо втриматися від того, щоб не заощадити на продуктах, адже саме торгівля в святкові дні забезпечує особливо великий прибуток. Магазинні салати на Новий рік можуть бути небезпечними: у них можна знайти прострочені та неякісні продукти, які може не видати смак через заправки, приправи, майонез, які щедро додають у салати.

Червона ікра. Фахівець стверджує, що новорічні свята - легкий спосіб позбутися старих партій ікри, й радить уважно вивчати термін придатності та умови зберігання продукту.

Нарізки. Експерт переконана, що ніхто не стане робити нарізки зі свіжого якісного м'яса або сиру. Під Новий рік, за словами дієтолога, у торговельних мережах "можуть красиво нарізати й упакувати під плівку продукт, у якого закінчився термін придатності". Але й на хорошій нарізці, особливо з варених ковбас та шинки, при кімнатній температурі швидко починають розмножуватися бактерії, які здатні викликати харчове отруєння.

Алкогольні напої. Купуючи алкоголь, переконайтеся в тому, що це не підробка. Дуже часто за "гучними" назвами криється склад з дешевих компонентів, та ще й присмачених цукром. Для печінки подібне "шампанське" може виявитися дуже небезпечним. Цукор та алкоголь – "убивче" поєднання для органу.

Десерти. Торти й тістечка зі збитими вершками та сметанним кремом можуть зберігатися в холодильнику лише 6 годин. Солодощі із заварним і сирним кремом - до 18 годин у прохолодному місці. Білковий крем витримує зберігання не більше 72 годин. Десерти на Новий рік – одне з найнебезпечніших частувань: у цих виробах можуть швидко розмножуватися бактерії.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
19-12-2018, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 443

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.