Мікрохвильова піч є одним з найбільш популярних побутових приладів. Вона є практично у кожної господині дому і багато хто не уявляє собі побут без неї. Однак вона не так безпечна. Дізнайтеся, які продукти ні в якому разі не можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Варто знати і пам'ятати, що повторне розігрівання вже приготовленої їжі знищує її початкові властивості. Саме тому для розігрівання в мікрохвильовій печі варто брати таку порцію, яку ви зараз з'їсте.
Ніколи не варто розігрівати в мікрохвильовій печі хліб. Він втрачає свої початкові властивості та аромат, стає тягучим.
Не можна поміщати для розігріву брокколі, так як цей овоч втрачає всі свої корисні властивості при повторному розігріванні.
Особливо важливо ніколи не можна класти перець чилі. При нагріванні він виділяє хмара отруйного смогу.
Експерти також відзначають, що не варто розморожувати таким способом фрукти і ягоди. Вони миттєво втратять всі корисні речовини і перетворять їх у небезпечні канцерогени.
Як не сумно, картопля повністю втрачає свою харчову цінність при розігріві. Більш того, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі – у них утворюються речовини, що викликають нудоту і харчове отруєння.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-12-2018, 00:30
0
2 811